Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și doua noapte

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și doua noapte Share Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a douăzeci și doua noapte


Pe cei patru îi aștepta la Control Club Eva Barca, bună prietenă cu Poliţista Roșie și Șeherezada. Era o gazdă perfectă: a luat bere, a făcut mâncare de fasole cu ciolan, a scos murături, o ciorbă de linte și desert de ceva sfeclă roșie. Excelent. Mâncau și ascultau prezentarea grupului: Este vorba de sunete de mult născute undeva în Maramureș, sunete străvechi, pierdute prin banalul existenţei și recuperate acum cu ajutorul tehnologiei moderne. Live este doar saxul, restul, imaginea și soundul sunt înregistrate pe calculator. Proiectul Deep Sound of M a fost pus la cale de antropologul băimărean Petru Pop, nume de scenă Peter Gate, pasionat de muzică experimentală.

Este ca și cum, a continuat prietena Eva Barca, ai lua o sămânţă de stejar și i-ai schimba evoluţia. Cu sprijinul fostului canotor olimpic român Vasile Tomoioagă, argint la Los Angeles și Seul, proiectul a fost prezentat la Paris și Haga, proiect care este, în egală măsură, o provocare pentru lumea muzicală, adăugând legendelor maramureșene și o interpretare rock prog, jazz sau electro uluitor de contemporane. Un solo de sax amintește acum de folclorul maramureșean. Îl completează bateria și imaginile abstracte de pe ecran. Ar trebui să mai vedem asemenea trupe prin cluburi, că e ceva serios, e de la muzică.

Denis Dinulescu

Prin anii 80 ai secolului trecut l-am cunoscut pe Mircea Horia Simionescu. Ne-am împrietenit și, la o fasole bătută la el la Pucioasa, mi-a spus: Scrie, că tu n-o faci degeaba. Așa fac.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.