Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Vrei să ai parte de siguranță la volan? Câtă atenție acorzi anvelopelor? Află de ce sunt acestea atât de importante

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Vrei să ai parte de siguranță la volan? Câtă atenție acorzi anvelopelor? Află de ce sunt acestea atât de importante Share Vrei să ai parte de siguranță la volan? Câtă atenție acorzi anvelopelor? Află de ce sunt acestea atât de importante


Să fii șofer poate fi ceva foarte plăcut, cu siguranță util, însă pe de altă parte înseamnă o puternică responsabilitate cu privire la siguranța ta, a celorlalți pasageri, precum și a tuturor participanților la trafic.

În acest sens o mașină trebuie să fie verificată, întreținută și reparată periodic, astfel încât să fie mereu în cele mai bune condiții tehnice. Pentru a se realiza acestea au apărut și diverse legislații ce prevăd verificări periodice și, după cum este binecunoscut, perioade în care anvelopele pot fi utilizate adecvat în diverse condiții meteorologice.

De ce sunt anvelopele atât de importante? Dacă este să ne gândim cât se poate de simplu, acestea sunt singurele elemente care intră în contact direct cu suprafața carosabilă, lucru ce le face deosebit de importante pentru controlul asupra vehiculului respectiv.

Cu toate acestea, alegerea anvelopelor nu este un lucru nici greu, dar nici ușor, important fiind să se aleagă cu atenție locul din care sunt achiziționate, iar acest lucru se poate realiza cu un minim de informații de bază cu privire la ceea ce le oferă calitate.

Să reziste cu brio sarcinii determinate

Primul aspect de care trebuie să se țină cont pentru a alege anvelopele potrivite mașinii respective este cel referitor la sarcinile pe care le poate suporta. Altfel spus, o mașină prezintă o anumită greutate, iar aceasta bineînțeles că mai poate fi și încărcată, fapt ce pune multă presiune pe anvelope.

Optarea pentru pneuri de calitate, care să reziste cu brio sarcinilor respective este o decizie importantă și care va oferi o încredere și o siguranță pe măsură.

Să ajute sistemul de frânare

Având în vedere faptul că roțile sunt singurele elemente în contact direct cu suprafața carosabilă, acestea au un rol deosebit, mai exact anvelopele fiind responsabile de funcționarea optimă a sistemului de frânare.

Practic, pentru a fi performant, orice sistem de frânare are nevoie să fie ajutat de anvelope de calitate, care să aibă o aderență crescută cu suprafața de rulare, iar atunci când este nevoie de încetinirea vitezei aceasta să se poată realiza în cel mai scurt timp (lucru vital pentru a evita accidentele și pentru a spori nivelul de siguranță).

Să ajute și la demarare

Pe de altă parte, performanțele unei mașini nu se prezintă doar prin modul în care reușește să reducă viteza, dar și prin demaraj. Altfel spus, puterea unei mașini este în strânsă legătură cu aderența pe care o prezintă anvelopele alese, aspect important pentru a utiliza în mod eficient forța motorului respectiv.

Să prezinte o durată de viață optimă

Este evident faptul că nici un șofer nu își dorește să investească într-un set de anvelope ce se uzează prematur. Așadar, e important să se aleagă un brand de renume, care să ofere o durată de viață optimă și o rulare excelentă pe diferite tipuri de suprafețe. Din rândul acestora enumerăm: Bridgestone, Pirelli, Michelin, Kleber, Riken, Continental sau Dunlop. Acestea pot fi achiziționate la cele mai bune prețuri chiar din cadrul magazinului online www.anvelomag.ro, recunoscut pentru calitatea anvelopelor oferite.

Totodată, pentru a se păstra durata de viață respectivă e imperios necesar să se respecte indicațiile ce țin de temperatură, condițiile de drum, mai pe scurt faptul că anvelopele de iarnă trebuie să fie folosite doar în sezonul respectiv, idem și celor de vară. Având în vedere faptul că anvelopele sunt elemente esențiale pentru deplasări sigure și eficiente, selecția acestora trebuie făcută cu atenție, ținând cont de toate criteriile enumerate anterior.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.