Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXV)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXV) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (XXV)


Când țara-i gri, televizorul tâmpit, încercările-n-zadar – de-ale mele vorbesc, nu de-ale vecinului de deasupra care, în sfârșit, a reușit alaltăieri și s-a spânzurat – iar ziua morbidă, mă scarpin de trei ori în cap și zburd în vreo amintire palpitant-luminoasă, care să-mi convină și să mă pună la adăpost de meteorologia locală, zoologia preponderentă și cretinătatea întâmplărilor din jur. Așa mi s-a și-ntâmplat ieri și nu găsesc vreun motiv să nu vă zic de Bulgaru.

Pe Bulgaru nu-l chema așa dar așa-i ziceam noi, puștii de pe străduța pe care am copilărit. Altfel, avea un look beton, fiindcă-și cultivase la greu dobitocul prin mai multe săli de bodybuilding. Gagicile cu care umbla erau răvășitor de frumoase și elogios de proaste, căutând parcă mereu o coajă de banană pe care să alunece. Ei, și-ntr-o zi, tocmai ce venea Bulgaru spre casă, ocoș nevoie mare, la braț c-o savarină nouă, pe care n-o mai zărisem prin cartier. Cum tocmai jucam fotbal, înciudat pe motiv de faulturi repetate și zărindu-l pe Bulgaru în tandrețuri cu noua remorcă, nu zici că trage Petruș o bombă, de-i ia savarinei frișca?

Bulgaru și-a privit ceasul și, pironindu-l pe Petruș, i-a telegrafiat: „La 14 fix am să te bat de nici tac-tu n-o să te mai recunoască. De fapt, am să vă tăbăcesc pe amândoi, plus Creangă și Pupăza din tei.”

E-adevărat și că tatăl lui Petruș tocmai îl lăsase corijent la Română.

Paul Vinicius – „Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.