Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

Irina Sârbu și Ethnotic Project în deschiderea celei de a doua ediții a seriei de concerte Anotimpuri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Irina Sârbu și Ethnotic Project în deschiderea celei de a doua ediții a seriei de concerte Anotimpuri Share Irina Sârbu și Ethnotic Project în deschiderea celei de a doua ediții a seriei de concerte Anotimpuri


În 19 iunie, la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu va debuta cea de a doua ediție a seriei Anotimpuri, cu un concert al cunoscutei soliste Irina Sârbu, alături de instrumentiștii grupului Ethnotic: Cezar Cazanoi, flaut şi caval; Capriel Dedeian, chitară; Anatol Cazanoi, ţambal şi clapă; Dragoş Mihu, tobe și Ciprian Parghel – bas, în calitate de invitat.

Combinând cu subtilitate sonoritățile tradiționale românești cu libertatea jazz-ului de dincolo de ocean,  cei șase muzicieni propun o incursiune într-o lume nouă și totodată familiară, clădită pe rădăcinile folclorului românesc ce se ramifică în improvizații exuberante.

" "

Șirul evenimentelor Anotimpuri va continua cu Șase premiere mondiale cu vibrafonistul Alexandru Anastasiu și cvartetul româno-irlandez RTÉ ConTempo – în 26 iulie, Trio x Beethoven, cu Peter Sarik Trio (Ungaria – Peter Sarik, pian; Tibor Fonay, bas; Attila Galfi, tobe) – în 9 octombrie, și o Serenadă simfonică în 31 decembrie, în cadrul deja tradiționalului Concert de Anul Nou în Sibiu. 

În acestă ediție ne întoarcem la muzica simfonică în combinația plăcută alături de balet. Vom avea ca temă serenadele muzicale care vor acompania pe frumoşii dansatori de la Teatrul de Balet Sibiu. Coregrafia v-a fi semnată de Aleisha Sibhoun Prodea, muzica lui Ceaikovski,Dvorak sau Grieg şi Orchestra de cameră Icon Arts.

Pentru concertul din 19 iunie biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate online pe eventim.ro și prin rețeaua Eventim (Librăriile Humanitas, magazinele Orange, Germanos, Vodafone).

Proiectul Anotimpuri este organizat de UCIMR și cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută