Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

La ce festival ne vedem în iulie?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La ce festival ne vedem în iulie? Share La ce festival ne vedem în iulie?


În prima jumătate a acestei luni nu plecăm nicăieri, că nu vrem să ratăm Festivalul Internațional de Teatru, dar în iulie deja vara începe să ardă și e nevoie de puțină descătușare. Noroc că avem de unde alege, în iulie fiind programate o mulțime de festivaluri bune. Noi v-am pregătit mai jos o scurtă prezentare a câtorva dintre cele mai importante și atractive.

Ce a început ca un eveniment mic, într-un sat uitat de lume, a devenit astăzi cel mai complex festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est. Ne referim la Gărâna Jazz Festival care anul acesta a ajuns la cea de-a 21-a ediţie ce va avea loc între 6 şi 9 iulie 2017 în Munţii Semenic, judeţul Caraş-Severin. În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori şi numeroşi artişti cu renume internaţional au împărtăşit experienţa muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

Pentru cei cu alte gusturi, cel mai așteptat festival al verii este NEVERSEA. Vineri, 7 iulie, pe scenele de la mare vor urca Tiesto, Rita Ora, Ella Eyre, Danny Avila, Mike Perry, Sam Feldt, Lost Frequencies, Tujamo, Zeds Dead şi Wilkinson. Sâmbătă, 8 iulie, vor concerta Afrojack, Fatboy Slim, Years & Years, Ferry Corsten, Klangkarussell, Marc Romboy, Matthias Tanzman, Praslea, Cezar, iar duminică, 9 iulie, Jason Derulo, Dua Lipa, KSHMR, Nicky Romero, Fedde Le Grand, Benny Benassi, Foreign Beggars, Sven Vath, Nina Kraviz, Dub Fx, Netsky. NEVERSEA este cea de-a doua ”poveste magică” a creatorilor UNTOLD, ”desprinsă din tărâmul nopţii şi al magiei”. Festivalul va avea loc în perioada 7 – 9 iulie pe plaja NEVERSEA din Constanţa.

La fel de așteptat este și Electric Castle, care are loc între 13-16 Iulie, pe spectaculosul domeniu al Castelului Banffy, din județul Cluj. Acesta este primul festival din România care a mutat muzica electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Și printre primele festivaluri care anul acesta au epuizat toate biletele puse în vînzare.

De pe listă nu poate lipsi nici Festivalul TimeShift, care va avea loc la Romexpo, în perioada 20-23 iulie 2017. În cele patru zile de festival, publicul e așteptat cu patru scene, 100 de artiști și un line-up cu peste 100 de ore de muzică.

Am lăsat la urmă Sibiul pentru că el găzduiește vara aceasta prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene. East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania, reunește în perioada 27-29 iulie directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe. Ceremonia de deschidere a reuniunii East European Music Conference este programată joi, 27 iulie, în Piața Mare din Sibiu, și include două concerte cu artiști internaționali de anvergură: olandezii My Baby și britanicul Alex Clare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.