Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 filme românești de la TIFF 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 filme românești de la TIFF 2017 Share Top 5 filme românești de la TIFF 2017


Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a 16-a ediții TIFF. Zilele Filmului Românesc(8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri – 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje -, selecționate din peste 120 de înscrieri.

  1. Breaking News, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist de televiziune care supraviețuiește unei explozii într-o uzină. Pus în situația de a realiza un reportaj in memoriam, el constată că nu știe mai nimic despre colegul care și-a pierdut viața.
  2. Procesul, regizat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan. Documentarul urmărește cazul controversat al lui Mihai Moldoveanu, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.
  3. Camera obscura(r. Gheorghe Preda) scoate la iveală filme realizate în cinecluburile din comunism, unele dintre ele adevărate capodopere de subversivitate. 
  4. Testiculele lui Tarzan,cel mai nou documentar semnat de Alexandru Solomon. Pornind pe urmele legendarei inițiative a lui Stalin de a crea muncitorul perfect dintr-un hibrid om-maimuță, regizorul ajunge la o interesantă combinație de SF și documentar.
  5. Ultimul căldărar, debutul în regie a fotografului Cosmin Bumbuț, prezintă povestea unei familii de romi forțată să emigreze atunci când nu se mai poate întreține din propriul meșteșug.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută