Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Stadionul Municipal – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Stadionul Municipal – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE Share Stadionul Municipal – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE


 

CE NE PLACE

 

Ne place că în ultimul an am putut urmări câteva meciuri de fotbal foarte frumoase pe stadion. Probabil știți deja că echipa de fotbal FC Hermannstadt a promovat în Liga a doua din România și meciurile de acasă din Liga a treia le-a jucat pe stadionul municipal. Adevărul este că, deși vorbim despre meciuri din eșalonul trei, acum fost câteva partide memorabile, care s-au jucat în condiții decente, pe stadionul Sibiului.

" "

Cine se uită la fotbal sau îi pasă de sport știe bine ce condiții există în ligile inferioare de fotbal din România. Din acest punct de vedere, Sibiul stă foarte bine și condițiile oferite jucătorilor de la FC Hermannstadt – care au jucat în multe terenuri mocirloase prin comune anonime – au fost mai mult decât rezonabile.

Ne place că primăria nu a uitat de tot de stadion și, în anumite limite, există preocupare și se fac investiții periodice. Nu sunt lucruri spectaculoase, nu ne comparăm cu alte orașe mari din România, dar un interes există și în fiecare an s-a mai reparat câte ceva, s-a mai cârpit pe ici, pe colo, deci nu este lăsat totul de izbeliște. Cel mai bun exemplu este gazonul, care de fiecare dată s-a comportat exemplar în partidele majore.

Ne place că nici zona din curtea stadionului nu a fost lăsată baltă. În ultimii doi ani aici au apărut terenuri noi pentru sibienii care vor să joace baschet, volei, mini-fotbal, pentru cine vrea să facă sport în general. Vizavi de stadion anul acesta s-a inaugurat noua bază sportivă cu terenurile de fotbal modernizate, alături de care există aparate pentru fitness ce pot fi folosite gratuit de oricine. E un pas înainte.

Nu în ultimul rând ne place că vestea promovării echipei FC Hermannstadt în liga secundă de fotbal a ajuns imediat la urechile celor din primărie. Imediat după au fost anunțate noi investiții pentru la vară în vederea modernizării stadionului și îmbunătățirea condițiilor pentru spectatori. Prin urmare, partea cea mai bună este că din toamnă vom avea meciuri și mai frumoase în condiții și mai bune.

 

 CE NU NE PLACE

 

Nu ne place că din orice unghi te-ai uita la Stadionul Municipal din Sibiu el arată ca într-o vedere poștală din anii 1980. Acesta-i adevărul, stadionul a fost construit în vremuri de mult apuse și nu a primit nicio îmbunătățire structurală fundamentală. Este rușinos pentru un oraș ca Sibiul să se compare cu alte orașe mai din țară, unde infrastructura sportivă este mult mai dezvoltată. Din acest punct de vedere Cluj-Napoca este ani lumină în față.

Nu ne place că în afara tribunei principale nu prea poți asista la un meci în condiții bune. Când ați încercat ultima oară să mergeți pe stadion și să vă așezați la tribuna a II-a sau la peluză? Nici nu e prea indicat, atât din punct de vedere al condițiilor cât și a vizibilității. Îți trebuie binoclu și o pătură adusă de acasă.

Nu ne place că dacă dai o tură în jurul stadionului te deprimi. Mergeți pe partea dinspre Sala Transilvania sau autogara Q7. Găsiți numai garduri rupte, bălării crescute aiurea, mizerie în multe locuri și o stare generală de izbeliște. Gheretele din care pe vremuri se vindeau biletele arată ca niște coșmelii abandonate. Nu fac deloc cinste Sibiului.

Nu ne place că în afara meciurilor echipei FC Hermannstadt pe stadion nu se mai întâmplă nimic. Sunt o mulțime de alte evenimente sportive, și nu numai, care s-au putea organiza aici, însă este un cerc vicios: atâta timp cât stadionul păstrează aspectul de învechit și depășit, nici nu atrage evenimente noi. Nu se așteaptă nimeni la o finală de Champions League dar competiții pentru copii sau evenimente sportive pentru mase s-ar putea ține.

În încheiere, nu ne place că un oraș precum Sibiul nu are un stadion pe măsura imaginii și renumelui pe care și l-a creat în ultimii 10-15 ani. Cei mai mulți oameni implicați în sportul sibian spun că la noi, spre deosebire de alte părți din țară, sportul de performanță nu există sau este la limita supraviețuirii. Aici este o problemă a întregii comunități.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută