Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

ECOLOGIŞTII în acţiune | Curăţăm cartierul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ECOLOGIŞTII în acţiune | Curăţăm cartierul Share ECOLOGIŞTII în acţiune | Curăţăm cartierul


Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, Asociația de Proprietari „Bl. R1 – Str. Plăieşilor nr. 1” Iași și Garda de Mediu Iași, organizează miercuri, 24 Mai, începând cu ora 9:30, o acțiune de ecologizare în zona Alexandru cel Bun.

Proiectul are o puternică latură educativă, motivându-i pe oameni să nu mai arunce deşeurile pe stradă. De asemenea, se are în vedere conștientizarea cetățenilor pentru a transmite un comportament eco-civic și către celelalte categorii de cetățeni ai cartierului, mai puțin informați în acest sens.

Scopul proiectului este educarea elevilor şi adulților în spiritul păstrării curățeniei şi al respectului faţă de mediul înconjurător. Peste tot în jurul nostru suntem agresați de cantitățile de gunoaie, care invadează spațiile verzi. Ecologizarea mediului deține un rol marcant, în contextul în care mediul este important pentru noi toți. Omul afectează mediul în fiecare clipă într-o multitudine de feluri, unele mai dăunătoare decât altele. Un alt adevăr este acela că aşa cum putem să stricăm, să murdărim, să tăiem, putem foarte bine să şi reparăm, să curățăm, să plantăm, într-un cuvânt să ajutăm natura.

Trebuie să ne amintim că un mic gest, atunci când este făcut de milioane de oameni, are un enorm impact asupra mediului înconjurător. Un gest simplu, dar care să țină cont de mediul înconjurător, înseamnă un bun prilej de a reînvăța să fim responsabili. Educația ecologică trebuie să înceapă de la cele mai mici vârste, iar exemplul personal al părinților şi profesorilor este hotărâtor în înțelegerea importanţei acţiunilor noastre asupra mediului înconjurător.  

Activitatea proiectului își propune să atragă voluntari din cele mai diverse categorii, precum şi instituţii: Primăria Mun. Iaşi, Salubris, Garda de Mediu, agenţi economici, presa locală.

La acțiunea de ecologizare vor participa: echipa de proiect, elevi, părinți și membri ai asociaţiilor de proprietari din cartier. Voluntarii vor fi împărţiţi pe echipe, li se vor repartiza unelte, saci  şi mănuşi şi li se va repartiza o arie, pe care o vor igieniza. Gunoiul va fi strâns în saci şi depus în spaţiile indicate, iar apoi va fi ridicat de către angajații Salubris. În cadrul acţiunii vor fi distribuiţi fluturaşi cu îndemnuri pentru păstrarea curățeniei spațiilor verzi.

Proiectul se va desfășura în cadrul unui parteneriat: asociații de proprietari şi scoli din cartier.     

La finalul proiectului, vor fi acordate diplome voluntarilor, elevii vor completa chestionare, din care să rezulte impactul acestei activități asupra lor și se va realiza un punct de documentare al școlii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută