Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Un nou mare parc în Sibiu” de Ciprian Ciocan

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Un nou mare parc în Sibiu” de Ciprian Ciocan Share ”Un nou mare parc în Sibiu” de Ciprian Ciocan


Știți cum e cu ideile bune, la un moment dat se plimbă prin aer și tot mai mulți oameni le prind și le aruncă în arenă. La un moment dat, pur și simplu le vine timpul. Haideți să luam sămânță aceasta de idee și s-o stropim până devine mai mult decât un vis.

A venit momentul să nu mai gândim la nivel mic și să facem ceea ce înaintașilor noștri nu le-a fost atât de greu: Sibiul merită și are nevoie de un nou mare parc mai mult decât are nevoie de un parc de distracții acvatice.

" "

Ar putea cineva să-și imagineze viața in Sibiu fără Sub Arini? Ei bine nici măcar nu e așa greu, pentru că la 1850 când municipalitatea de atunci a decis organizarea parcului sub forma unei grădini englezești, în locul Sub Ariniului nu era decât un teren viran.

Dacă comunitatea de atunci a avut înțelepciunea să gândească în viitor, am putea noi azi, sub asaltul presiunilor de dezvoltare economico-imobiliare a orașului să găsim locul, banii și energia pentru a gândi și pune în practică un asemenea proiect?

Deocamdată vă propun un exercițiu de visare. Ce v-ar plăcea să lăsați în urmă, dincolo de nesfârșitele alei de betoane suprapuse? Unde ar putea fi localizat un asemenea parc? Cum ar putea să arate? Ce specii de arbori s-ar potrivi? Cine ar trebui să-l construiască? Ce ați face voi pentru asta?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută