Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

”10.4.1” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”10.4.1” de Mitichi Share ”10.4.1” de Mitichi


Aşa se numeşte una dintre cele mai interesante expoziţii de modă făcută la nivel naţional şi chiar internaţional. Mai precis #tenforone, adică 10 pentru una.

Cu ocazia celebrării a 10 ani de Feeric Fashion Week ne-am gândit să găzduim un proiect inedit. Landiana, vicepresedintele Feeric şi de acum o figură recunoscută la nivelul de top al modei internaţionale, a cooptat 10 fotografi de renume, cu portofolii consistente de mare valoare, pentru ca fiecare din ei să o fotografieze.

Provocarea e interesantă şi reprezintă pentru fiecare dintre cei 10 o oportunitate de a lucra cu un model nonconformist, care are un statut excepţional şi care a cerut fiecăruia să fie creativ fără limite. Nu se va interpune în procesul de creaţie şi va respecta cu docilitate scenariul de lucru pentru fiecare şedinţă foto aşa cum o propune fotograful.

Rar se întâmplă ca protagonistul unor fotografii să fie iniţiatorul şi în acelaşi timp să lanseze provocarea la creaţie fără a impune limite. E ceea ce şi-ar dori orice profesionist de la clientul lui, deci e situaţia ideală pentru fiecare să îşi pună amprenta pe rezultat.

Mă aflu printre cei 10 alături de nume ca Roxana Enache, Nicola Casini, Oltin Dogaru, Cosmin Gogu, Alex Gălmeanu, Victor Oancea, Andreea Retinschi, Horaţiu Curuţiu şi Cornel Petruş şi descriu din interior că la provocarea Landianei se acumulează presiunea numelor celorlalţi fotografi. Cred că toţi resimţim pe undeva o falsă competiţie care ne stârneşte şi mai mult creativitatea.

Vernisajul va avea loc în prima zi de Feeric Fashion Week la Sibiu. Va fi un eveniment de anvergură la care vom fi prezenţi toţi, prilej să ne cunoaştem sau să ne revedem.

Ce nu am spus, lucru care creşte tensiunea procesului de creaţie şi emoţia lucrului la acest proiect este că fiecare dintre noi trebuie să alegem o singură fotografie reprezentativă.

Ştim unul despre celălalt ce stil are şi presupunem că unii vor construi decoruri, alţii vor folosi doar lumina naturală. Unii dintre noi se rezumă la portret sau lucrează în echipă pentru un styling bun. Eu încă nu ştiu ce o să fac şi timpul se comprimă. Cel mai probabil voi păstra linia dinamică.

Ceea ce anticipez e că această experieţă este şi un experiment social, dus la un nivel profesionist. Cu acelaşi subiect fiecare din cei 10 fotografi va oferi publicului un rezultat diferit şi astfel pot fi văzute nu doar laturile diferite ale aceluiaşi om dar şi cât de complexă poate fi viaţa unui model în lumea complexă a modei. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută