Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Dicu | Lacul lebedelor (I)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Dicu | Lacul lebedelor (I) Share Paul Dicu | Lacul lebedelor (I)


Acum vreo 15 ani, după ce-i părăsisem pe-ai mei (de imbecil ce eram), stăteam cu chirie într-un apartament tare frumos, al unui amic. De fapt, amicul ăsta nici nu-mi lua bani, plăteam doar curentul și întreținerea. Am stat vreun an jumate acolo și-mi vine să spun c-a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea. Într-o seară, la ieșirea din lift mi se ridică părul pe șira spinării, simțind că ceva nu era în regulă. Mă apropii de apartament și găsesc ușa întredeschisă. Înainte să mi se taie genunchii (amicul meu avea vreo două amfore grecești mari, găsite chiar de el), mă uit de zece ori să văd dacă n-am greșit etajul. Lumina era stinsă în casă și se auzea Keith Jarrett.

Clar, nu greșisem casa, pe o rază de zece kilometri nu asculta nimeni Jarrett. Intru tiptil, pregătit pentru orice și aprind brusc lumina în living. Nu știu cât am rămas așa, prostit, uitându-mă la creatura care stătea pe fotoliu, oarecum speriată de individul care intrase, respectiv, eu. Au trecut vreo cinsprezece minute, ma tot uitam peste tot prin casă, neînțelegând ce se întâmplă și cine e năluca. Pe masă, o sticlă de whisky și niște alune. Nu erau ale mele. Mă gândeam că m-am dilit instant, da’ chiar așa, fără poveste? Fata era frumoasă ca roua, vorbea ardelenește și s-a acomodat cu mine în câteva minute, cele în care mi-a povestit ce căuta la mine în casă.

Paul Dicu

Când nu face de toate, Paul Dicu face altceva.  Pe scurt, este personal trainer, maestru de arte marțiale, copilot de raliuri, alergător de maratoane prin deșert pentru instituții caritabile, basist amator și autorul blogului pauldicu.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută