Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Toujours pentru fiecare zi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Toujours pentru fiecare zi Share Toujours pentru fiecare zi


Îmi place să cred că românii se transformă încet, încet în iubitori de mâncare bună şi de calitate. Îmi place să cred şi sper că vom deveni fani calitate peste cantitate şi vom călca pe urmele italienilor care au făcut din mâncare şi din gătit o artă. În oraș sunt rare exemplele de  restaurante italiene cu meniuri imense din care nu ştii ce să îţi alegi  deoarece majoritatea preferă să gătească cu ingrediente proaspete. Un meniu stufos înseamnă multe produse înghețate.

Astfel, în funcţie de preferinţe, avem multe variante de restaurante cu specific divers din care putem alege mâncarea perfectă pentru mic dejun, prânz  sau cină. Astăzi ne-am oprit la Toujours, un restaurant micuţ şi cochet din zona Independenței/ Universitatea de Medicină.  Poate e puţin cunoscut în Iaşi prin comparaţie cu altele însă este, cum ar spune americanul, un „hidden gem”. Nu are  o capacitate mare, sunt  în jur de  10 mese, de aceea  dacă  aveţi de gând să luaţi masa acolo  trebuie să vă faceţi rezervare  mai întâi. Veţi  fi întâmpinaţi de la intrare de zâmbetele largi ale personalului şi nu exagerez când spun că sunt probabil printre cele mai prietenoase fețe din Iaşi în acest domeniu. Meniul este variat  dar nu stufos, se poate comandă  atât mâncare italiană cât şi franceză  iar steak-urile sunt printre,  dacă nu cele mai bune din Iaşi .

În seara aceasta am ales bucătăria mediteraneană şi am comandat un file de somon în crustă de susan negru și piure de mazăre. A durat în jur de 20 – 25 de minute până a  venit comanda   iar judecând după  cum arăta, ştiam că nu va exista nicio dezamăgire. Somonul în combinaţie cu vinul alb, al casei, a fost  un deliciu şi l-aş recomanda  oricând. Preţul a  fost de 55 de lei iar toată masa cu desertul inclus a fost în jur de 80 . Recunosc, cea mai bună cheltuială pe care am făcut-o la un restaurant în ultima vreme. Dar să nu mă credeţi pe cuvânt, vă invit să   încercaţi  experienţa Toujours pe Strada Atanasie, Nr. 1. Poftă bună !

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută