Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

The Deep Sound of Maramureș: Arhitectură acustică la Club Control

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii The Deep Sound of Maramureș: Arhitectură acustică la Club Control Share The Deep Sound of Maramureș: Arhitectură acustică la Club Control


Concerte București

Sunetele străvechi ale Maramureșului, găsite de un antropolog și reinventate electro în cel mai pur sound contemporan, variind de la ambiental la trance, sunt răstălmăcite vizual de un cercetător taiwanez, doctor în designul architectural interactiv, faimos, printre altele, pentru o remarcabilă prezentare din cadrul Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week 2016.

Bătăi de demult, misterioase, purtând prin timp mesajele lor pline de forță,  alunecă în reprize de trance progresiv sau psy, pentru a se pierde într-un ambiental cu secvențe de pian acustic sau în zone electro-dance experimental.

Două concepte de cercetare, traduse într-un limbaj estetic contemporan, doi cercetători care explorează noi limbaje de expresie într-un performance care va fi prezentat în premieră la București miercuri, 10 mai, începând de la ora 21.00, în Club Control.

Evenimentul este organizat de AsCult – Asociația pentru Cultură și Civilizatie din Baia Mare, în colaborare cu Asociația Vasile Tomoiagă, Helios, Institutul Cultural Român și Universitatea de Științe Agronomice din București.

Sunet prelucrat și lumină, arhitectură acustică inspirată de bio-arhitectură, tradiții străvechi și tehnologii de ultimă generație, într-un performance artistic care va fi găzduit, în premieră la București, de Club Control.  

The Deep Sound of Maramureș, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, întâlnește viziunea estetică a lui Jia-Rey (Gary) Chang, doctor în arhitectură interactivă, pasionat de estetici transdisciplinare, de design sau codificare creativă și tocmai de aceea colaborator al artiștilor internaționali, muzicieni, artiști plastici sau creatori de modă.

Pentru a doua oară în România, Jia-Rey (Gary) Chang a venit special pentru a experimenta acest nou concept de performance transdisciplinar alături de antropologul Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist, autor al unui proiect muzical unic, care și-a asumat misiunea de a promova conceptul de cultură experimentală. Li se adaugă Ștefan Andreica, instrumentist născut în Vișeu, un virtuoz al muzicii tradiționale curate, specialist în câteva instrumentele de suflat, de la taragot și fluier, până la flaut sau saxofon.

Faimos pentru valoarea autentică a muzicii sale, Ștefan Andreica este, totodată, un artist cu o uriașă deschidere către muzică contemporană, adaugând un viguros filon etno celor mai sofisticate acorduri de jazz european sau experimentând cu succes cele mai pure secvețe ale muzicii de avangardă.

Vă așteptăm miercuri, 10 mai 2017, de la ora 21.00, în Club Control din București. 

Intrarea este liberă!

The Deep Sound of Maramureș: Arhitectură acustică la Club Control

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută