Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

12 oameni furioși

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 12 oameni furioși Share 12 oameni furioși


“Doisprezece oameni sunt încuiați într-o incăpere pentru a decide soartă unui alt om, judecat pentru patricid. Toate dovezile îl incriminează. Votul celor doisprezece jurați, privind vinovătia sau nevinovătia lui, trebuie să fie unanim.
Oare pot cei 12 să privească obiectiv acest caz? Oare toate faptele prezentate la proces s-au petrecut întocmai?
Oamenii devin reticenți atunci când sunt puși să admită că nu au înțeles pe deplin semnificația a ceea ce au văzut și au auzit. De fiecare dată când cineva incearcă să sugereze că au fost înșelați de aparențe sau că nu au dat importantă unor detalii semnificative, cel mai probabil, vor respinge afirmațiile făcute de acesta, le vor ignoră și se vor agăta de opiniile lor anterioare cât de mult posibil. Una din puținele soluții este că ei să mai arunce o privire asupra fiecărui amănunt.
Așa cum fiecare din cei 12 jurați ajung să se autocunoască, și noi începem să ne recunoaștem în fiecare dintre cei 12. Cateodată suntem nepăsători, cateodată prea radicali, sau prea puternic conduși de sentimente personale, cateodată facem lucrurile în grabă, cateodată luăm lucrurile așa cum ne sunt prezentate, fără a ne pune intrebări. Dar suntem și răbdători, cinstiți, dornici de a face dreptate și de a oferi ajutor.“-Tudor Lucanu.

13 mai, ora 19.00
Teatrul Național Cluj-Napoca
www.teatrulnationalcluj.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută