Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Gabriel Răzvan Chelariu | Cum m-am adaptat în bartending

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gabriel Răzvan Chelariu | Cum m-am adaptat în bartending Share Gabriel Răzvan Chelariu | Cum m-am adaptat în bartending


Chiar dacă meseria mea pare foarte distractivă trebuie să fac faţă diverselor provocări. Când servesc într-un bar liniştit, comunicarea dintre mine şi client funcţionează perfect. Înţeleg exact ceea ce îşi doreşte şi, în plus, îmi pot folosi asul din mânecă: recomandarea de băuturi. În momentul în care servesc într-un club însă, ritmul este mult mai alert, numărul clienţilor creşte şi răbdarea scade. Aşadar, stă în puterea mea să servesc fără cusur. Cum mă adaptez? Ei bine, sunt foarte atent la limbajul corpului, care e primul indiciu când un client are nevoie de atenţie. Abia apoi încerc să comunic prin cuvinte, în ciuda zgomotului. Cu timpul, m-am obişnuit şi să citesc pe buze numele băuturilor. Din fericire, câteodată pot anticipa comanda, dacă este vorba de un client mai vechi sau de unul care a comandat înainte, de câteva ori, aceeaşi băutură. Cu toate astea, de multe ori, tehnicile acestea nu funcţionează. De obicei, când îmi este imposibil să înţeleg comandă, clientul îmi arată cu degetul în meniu băutură dorită, iar eu repet pe un ton mai ridicat pentru a mă asigura că am înţeles exact ce îşi doreşte. Chiar şi aşa, se întâmplă să mai greşesc, dar având în vedere că în club atmosfera este veselă şi oamenii vin să se distreze, situaţia se încheie cu un zâmbet. Bineînţeles, cheia este să îmi cer scuze şi să mulţumesc pentru înţelegere. Până data viitoare, dacă ai poveşti simpatice despre comenzi încurcate la bar, abia aştept să le ascult.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută