Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Relaţii dubioase” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Relaţii dubioase” de Marian Coman Share ”Relaţii dubioase” de Marian Coman


Că românul e frate cu codrul, știe toată lumea, cum știe că, din afacerea asta fraternă, codrul n-a ieșit prea bine, pentru că românul se dovedește un mânuitor neîntrecut de drujbă.

Chestia e că nici cu râul, cu care mitologia locală nu ne-a înrudit, nu ne înțelegem prea bine. Nu știu cum se face dar, pentru orașele europei de la Budapesta spre vest, acestea sunt axele esențiale ale vieții urbane. De-a lungul malurilor, se organizează viața orașului cu tot ceea ce poate oferi acesta mai bun localnicilor și turiștilor, de la elemente de arhitectură spectaculoasă, la spații de agrement.

Acolo, apele astea sunt o binecuvântare. Nu la fel stau lucrurile la noi. Până una alta, nu am pretenția de a face din zonele riverane spații de promenadă și zone de interes turistic.

Sper, însă, să le scoatem din zona gropii de gunoi. Faptul că nu se amenajează aceste spații, că nu știm să profităm de ele, este vina autorităților, vom putea spune satisfăcuți că am găsit un vinovat.

Da, este vina lor, dar pentru obiceiul stămoșesc de a abandona, arunca, deversa, ejecta tot ce nu ne servește acolo, pe vale, dati-mi voie să-l arăt cu degetul pe românul aflat în relații dubioase cu râul și ramul.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută