Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

5 evenimente de neratat în Piatra Neamț

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 5 evenimente de neratat în Piatra Neamț Share 5 evenimente de neratat în Piatra Neamț


A trecut Paștele, dar pietrenii sărbătoresc în continuare. Weekend-ul acesta este plin de evenimente, vine și ziua liberă de 1 Mai, așa că putem spune că o vom ține tot într-o petrecere.Vor fi concerte,spectacole de teatru și petreceri de 1 Mai, iar despre cele mai importante evenimente vei afla din revistă și de pe site. Ne vedem în oraș.

Turneul aniversar „Fie să renască, Țara Românească”

Turneul aniversar „Fie să renască, Țara Românească” se oprește și la Piatra-Neamț, în week-end-ul prelungit de 1 Mai. Între 29 aprilie și 1 Mai, pietrenii sunt așteptați în Ștrandul Municipal Piatra-Neamț, de la ora 17.00, să sărbătorească Ziua Internațională a Muncii la un picnic în aer liber, însoțit de muzică și umor de calitate, asigurate de formații legendare ale scenei artistice românești: Phoenix, Talisman și Vacanța Mare. Turneul aniversar, a cărui deviză pleacă de la titlul unui imn al formației Phoenix, marchează împlinirea a 55 de ani de când aceasta a început să-și construiască o carieră care a ajuns să se identifice cu istoria rock-ului românesc, împlinirea a 20 de ani de activitate a formației Talisman și a 30 de ani de prezență scenică a celor de la „Vacanța Mare”.
Programul artistic va fi completat, în cele trei zile, și de recitaluri susținute de Los Anonimos, Misty, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte”, Teodora Sava și elevii Școlii Populare de Arte.

1 Mai , petrecem românește la Tequila

Petrecere românească.
Muzică românească.

Mâncare românească.

Rvsp:0754 051 743

 

Piesa de teatru Ludibrium

de Andrea Gavriliu și Daniel Chirilă, un spectacol de Andrea Gavriliu
În distribuție: Aida Avieriței, Cătălina Bălălău, Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Sabina Brândușe, Nora Covali, Valentin Florea, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu 
Interzis sub 16 ani

29 aprilie, ora 19.00, Teatrul Tineretului

 

Finala Cupei României la Volei

VOLEI cu jucătoare zvelte și sprintare, cu ,,servire” puternică și cu atac devastator. Sunt cele două echipe de românce frumoase de la Bacău și Blaj care vor lupta pe terenul chenarat cu mingea galben-albastră!
VOLEI cu băieții oacheși și zvelți, care vor ataca și vor apăra titlurile câștigate, care vor încânta privirile și vor aprinde palmele spectatoarelor! Ei sunt tinerii din Zalău și Galați care vor face spectacol de măiestrie cu mingea și vor câștiga o cupă magnifică!

30 aprilie, ora 14.30 – 17.30, Sala Polivalenta

 

Premiul Naţional pentru Proză ”Ion Creangă”

Premiul Naţional pentru Proză ”Ion Creangă”, Opera Omnia, care își propune să marcheze cei 180 de ani de la naşterea lui Ion Creangă, marele clasic al literaturii române.

Premiul va fi acordat anual,  pentru întreaga operă în genul prozei de ficţiune a unui autor român, care s-a impus conştiinţei publice româneşti sau pe plan internaţional, cu lucrări de certă valoare şi ţinută artistică.

Povestitorul humuleştean, comparat cu François Rabelais, Laurence Sterne, Charles Perrault sau Anatole France, va fi, astfel, readus în atenţia publicului printr-o manifestare complexă, care are potenţial să devină un reper cultural identitar al judeţului nostru.  Prin acest proiect, se urmărește promovarea imaginii judeţului pe plan naţional şi internaţional, precum și promovarea locului de obârşie a marelui povestitor, al cărui geniu literar a îmbogăţit sufleteşte şi delectat generaţii întregi de cititori de toate vârstele.

La finalul simpozionului va avea loc şi o lansare a unei lucrări care cuprinde texte ale marelui scriitor humuleştean traduse în limba tătară. Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de scriitorul Marius Chelaru.

30 aprilie, ora 10.00, Sala Calistrat Hogas

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută