Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Omar Sosa Quarteto Afro Cubano la Gărâna Jazz Festival pe 8 iulie 2017

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Omar Sosa Quarteto Afro Cubano la Gărâna Jazz Festival pe 8 iulie 2017 Share Omar Sosa Quarteto Afro Cubano la Gărâna Jazz Festival pe 8 iulie 2017


Îndrăgostit de Cuba, de pian și de oameni, Omar Sosa a știut cum să molipsească o lume întreagă de frenezia muzicii afro-cubaneze. Pe 8 iulie 2017, artistul va îmblânzi a treia seară a festivalului de jazz de la Gărâna alături de quartet-ul Afro Cubano, o formulă care explorează sinergia dintre muzica afro-americană, hip-hop și muzică clasică.

Nominalizat de 7 ori la premiile Grammy, Omar Sosa își va prezenta la Gărâna cel mai recent album, Ilé, un tribut muzical adus rădăcinilor sale artistice, căutate cu pasiune în muzica Havanei din anii `80 și începutul anilor `90. Ile înseamnă, în traducere liberă, ”tărâmul de acasă”. Albumul este fără îndoială o întoarcere acasă, la rădăcinile cubaneze, la sunetele pe care Omar le auzea în copilărie. Urechile iubitorilor de jazz vor călători în peisajul muzical ce păstrează intacte influențele Africane, dar le mixează cu armonia jazz-ului din Vest.

Alături de Omar Sosa, pe scenă vor urca și Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simpson (tobe), trei muzicieni care împărtășesc aceeași libertate de expresie specifică muzicii afro-cubaneze.

Gărana Jazz Festival 2017 va avea loc între 6 și 9 iulie pe trei scene din Munții Banatului: Poiana Lupului, satul Gărâna și biserica din Văliug. În line-up-ul ediției 21 se anunță voci legendare ale jazz-ului American și european, între care John Scofield, Bill Frisell, David Torn, Enrico Rava – Tomasz Stanko Quintet, Tonbruket și mulți alții. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută