Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Șofer în Sibiu – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Șofer în Sibiu – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE Share Șofer în Sibiu – CE NE PLACE vs CE NU NE PLACE


CE NE PLACE

Ne place că și în cele mai dificile momente ale zilei există variante și poți traversa orașul, dintr-un capăt într-altul, în vreo jumătate de oră. E adevărat că există străzi blocate aproape complet, în anumite ore, însă situația nu este atât de dramatică încât să nu ai pe unde ocoli, e nevoie doar de puțină răbdare și ajungi.

Ne place că deși străzile orașului au ieșit din iarnă cam șifonate, în mai puțin de o lună majoritatea gropilor noi, sau cele semnalate de cetățeni, au fost astupate. Cu mici excepții de moment, poate lucrări neprevăzute, chiar nu poți să spui că îți rupi mașina dacă circuli prin Sibiu.

Ne place că avem autostradă și e al naibii de utilă. Într-un sfert de oră, hai vreo 20 de minute, ajungi lejer din Șelimbăr până în Zona Industrială Vest. La fel, dacă ai drum în cartierele străbătute de autostradă trebuie să fii masochist să mergi prin oraș când poți ieși ușor exact unde ai nevoie. Idee e că nu doar traficul de tranzit o folosește.

Ne place că în week-end, cu excepția mall-ului, traficul prin oraș e floare la ureche. Mașini puține, străzi goale, poți circula în voie oriunde dorești fără bătăi de cap. Dacă nu e vreun festival major în zona centrală, în sfârșiturile de săptămână Sibiul se transformă într-un orășel de provincie, liniștit și semi-adormit. Lucru valabil și pe șoselele orașului.

Nu în ultimul rând ne place că există o oarecare sincronizare între semafoare și nu prea există loc unde să stai la semafor mai mult de un minut. Nici dacă prinzi semaforul de două ori nu e un capăt de țară. Cred că cel mai lung timp de așteptare e de vreo 80 de secunde, însă extrem de rar se întâmplă să stai și a doua oră.

 

CE NU NE PLACE

Nu ne place că Sibiul se aglomerează de un an la altul și cei care se ocupă de drumuri nu vin cu nicio soluție. Toate cifrele arată că traficul în Sibiu, la fel ca în toate orașele din țară, crește constant însă nu vedem nicio parcare nouă amenajată sau o soluție concretă, cum ar fi centura ocolitoare din partea de sud.

Nu ne place că pe Calea Cisnădiei traficul e un calvar cât se poate de mare, în special dimineața și după-masă, și nimeni nu ia nicio măsură. Știm, s-a montat un semafor, dar întrebați locuitorii să vedeți ce părere au despre el. În Sibiu primăria ridică din umeri și în Cisnădie nu îi pasă.

Nu ne place deloc lipsa de civilizație în trafic. Dimineața, înainte de ora opt, mai toate străzile din zona școlilor se umplu de ”avariați” care-și duc copiii la ore. La fel se întâmplă în zona magazinelor de cartier, pe Mihai Viteazu, Semaforului și multe altele. Sibienii opresc fără nicio jenă în drum.

Nu ne plac taximetriștii care sunt ”regii” șoselelor. Întoarceri pe linie continuă, parcări în coloană de câte șapte, opt în parcare de maxim patru locuri, și preferata noastră, forțarea la prioritate. Vrea să intre pe o stradă circulată? Bagă mașina câte un pic, câte un pic, până îl lași sau îl lovești.

Nu ne place că deși avem sensuri giratorii de ani de zile tot sunt o eternă problemă. Dacă oprești doi șoferi și-i întrebi cum se circulă în giratoriu garantat o să se ia la ceartă, fiecare cu propria teorie, apoi își sunt prietenii să vină la scandal. În Sibiu giratoriile sunt un fel de Triunghiul Bermudelor, doar că în cerc.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută