Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Sibiul meu ascuns” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Sibiul meu ascuns” de Marian Coman Share ”Sibiul meu ascuns” de Marian Coman


Aici m-am născut și doar aici am trăit, dar cumva, nu m-am plictisit de orașul ăsta. Unul dintre motive, ați putea spune, este pentru că mă mulțumesc cu puțin, că nu reușesc să văd mai departe de zidurile Sibiului, că sunt un provincial. 

Tot ce se poate, dar mai este ceva, dincolo de dinamica economică, turistică sau culturală pe care a cunoscut-o. Dincolo de reinventarea noastră ca destinație cool într-o Românie prăfuită, cu piețe, terase și atmosferă occidentală, dincolo de festivalurile și evenimente cu ștaif, orașul are farmecul inefabil al locurilor care trebuie descoperite.

Am avut o revelație acum vreo 13-14 ani când, cu un ghid turistic al Sibiului în mână, am luat la pas ceea ce părea să nu-mi mai ofere nimic nou, căci ce poate să te mai surprindă în Piața Mare și Mică, pe Avram Iancu sau N. Bălcescu? 

Dar atunci am descoperit curți fabuloase, unghere stranii, construcții despre care nu știam că există, scări de piatră și lemn scobite de pași, firide și decorațiuni fermecătoare, uși ce sugerau încăperi sau culoare din alte vremuri. 

Aceea este ziua în care am înțeles că Sibiul meu este cel care trebuie căutat.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută