Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Moda românească. Un pas mai sus.” de Mitichi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Moda românească. Un pas mai sus.” de Mitichi Share ”Moda românească. Un pas mai sus.” de Mitichi


De cele mai multe ori în editorialele mele am menţionat faptul că moda e o industrie generatoare de bani înainte de orice altă resursă.

Şi din acest domeniu câştigă designerii, şi asta e prima verigă din lanţul ce mai include modele, fotografi, make up artişti, hair stylisti, editori, jurnalişti, bloggeri art directori, videografi, şi lista poate continua să înlănţuie aproape toate domeniile care au legatură cu imaginea unei persoane.

Dar ca să existe acest şir e important ca mecanismul să fie alimentat de un combustibil fără de care nu mai funcţionează nimic în aceasta lume. BANUL.

Eu numesc banul un instrument, sau cum spuneam mai sus, combustibilul ce pune în mişcare motorul fiecărei activităţi. Cel care are banul în lumea modei şi cel care alimentează designerii în schimbul creaţiei pare a fi suveranul misterios numit buyer.

Toţi cei din industrie sunt interesaţi de buyeri. Buyingul e un domeniu tot mai curtat pentru ca cel “uns” cu titlul de buyer este de fapt un om platit să cheltuie bani.

Da, responsabilitatea e uriaşă pentru că sunt buyeri ce cumpără pe un sezon de câteva milioane, cumpără creaţii ale designerilor pe care le vor vinde magazinelor multibrand, pentru care lucrează şi care îl şi plătesc. Acesţi buyeri primesc facilităţi excepţionale pentru a-şi derula în bune condiţii activitatea.

Succesul unui sezon bun de modă se bazează pe capacitatea buyerului de a înţelege doleanţele pieţei şi să le transforme în cifre crescând profitul angajatorului său.

Accesul la buyeri e parcă restricţionat doar pentru cei ce fac moda la nivel înalt. Eu cred asta despre designerii din Feeric Fashion Week şi de aceea în acest an am invitat buyeri din Monte Carlo, Berlin, Dusseldorf, Milan, Paris, Cehia urmând să concretizăm noi colaborări. Aşadar designerii români au oportunitatea să vândă. Mult. Depinde mult de talentul şi de strategia pe care le posedă fiecare în parte.

Urmează să tragem linie în toamnă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută