Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

”Fugim din ţară. Dar sufletul unde ne rămâne?” de Tudor St. Popa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Fugim din ţară. Dar sufletul unde ne rămâne?” de Tudor St. Popa Share ”Fugim din ţară. Dar sufletul unde ne rămâne?” de Tudor St. Popa


Organizez de 30 de ediţii evenimentul „Călător în lume”. În cei 5 ani de proiect am avut invitaţi tot felul de oameni interesanţi care au străbătut părţi de Glob îndepărtate de tot ce cunoşteau „acasă”. Aici referindu-mă atât la distanţa kilometrică dar şi la cea culturală, religioasă şi orice alte criterii ce ne diferenţiază.

Cu siguranţă fiecare dintre noi ne-am imaginat, măcar o dată, cum ar fi viaţa departe de România. Doi, trei ani sau chiar şi câteva luni, ne-ar transforma ireversibil sufletele. Decizia de a lăsa în urmă oameni şi locuri pentru a încerca să trăim printre străini ori, pur şi simplu, singuri pe drumuri, ar putea foarte bine fi pusă pe seama unei călătorii iniţiatice.

Dar pentru ce am face asta?

După un pahar de vorbă alături de Timotei Rad (românul ce a făcut înconjurul lumii cu autostopul, parcurgând lunar mii de km, prin zeci de ţări) şi Adrian Crapciu (sibianul ce s-a stabilit 715 zile într-un singur loc, reuşind să se integreze într-o comunitate tradiţională indoneziană) am ajuns la o concluzie ciudată. Scopul fugii din ţară este tocmai acela de a conştientiza că sufletul ţi-e agăţat de România.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută