Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a paisprezecea noapte

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a paisprezecea noapte Share Denis Dinulescu | 1001 de nopți bucureștene – a paisprezecea noapte


În secția de poliție a dat buzna intempestiv, agresiv, cum vreți, un tigru mic. Mic, mic, mic, un pui de fapt. Totuși fioros, negru de furie. Polițista Roșie și Șeherezada s-au speria. La început. Apoi, văzând că micuțul tigru are lacrimi în ochi l-au abordat cu blândețe.

Și așa au aflat că își pierduse dungile și că singura soluție era să vină la poliție, să reclame. Cele două femei, l-au luat la întrebări. Tigrul era un animal răsfățat, leneș, căruia nu-i plăcea cartea sau sfaturile mamei, era obraznic, agresiv cu prietenii din pădure și așa mai departe. Și atunci i s-au luat dungile. Nu le merita, nu așa sunt tigrii adevărați. Cel care a hotărât acest lucru a fost Sfatul Tigrilor. Și iată că acum, Petre, cum îl chema pe tigrișor, suferea, pedeapsa era mult prea aspră.

Cele două femei se oferă să-l ajute. Merg tustrei la Teatrul Țăndărică, unde se joacă spectacolul Tigrișorul Petre a cărei premieră are loc chiar acum, în regia Florentinei Tănase, muzica lui Paul Urmuzescu și în interpetarea actorilor mânuitori Florentina Tănase, Angela Filipescu, Paul Ionescu, Cristina Roșiianu, Ioan Brancu și alții pe care nu mai avem loc să-i pomenim.

Și lucrurile s-au rezolvat, după câteva garanții Sfatul Tigrilor i-au redat micuțului dungile. Un spectacol de văzut.

Denis Dinulescu

Prin anii 80 ai secolului trecut l-am cunoscut pe Mircea Horia Simionescu. Ne-am împrietenit și, la o fasole bătută la el la Pucioasa, mi-a spus: Scrie, că tu n-o faci degeaba. Așa fac.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută