Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recomandări băuturi de sezon

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandări băuturi de sezon Share Recomandări băuturi de sezon


Aperol Spritz – a apărut pentru prima dată în regiunea italiană Veneto, în momentul în care această parte a țării a aparținut Imperiului Austro-Ungar. De unde și numele german. Cocktailul este  un amestec de 3 parti prosecco , 2 parti apa minerala, 1 parte aperol, portocală și gheață.

Long Island Iced Tea  – se spune că băutura, precum majoritatea cocktail-urilor, a fost inventată în timpul Prohibiției, pentru a masca aspectul băuturii alcoolice, avînd o concentrație de alcool, mai mare cu 28% decât în alte cocteiluri. Băutura este preparată din vodcă, gin, rom, tequila și triplu sec cu 2-3 felii de lime si top up cola. În unele variante apropiate se înlocuiește lime cu suc dulce-acrișor sau suc de lămâie, iar cola cu ceai rece.

Mojito – cel mai răcoritor și aromat cocktail. Este o băutură perfect atunci cînd temperaturile sunt ridicate. Este  aromat datorită mentei și poate fi preparat foarte ușor. Iată  ce conține: rom alb, sirop de zahăr, soda , lime , mentă, gheață tocată.

Hugo – Născut în 2005 în nordul Italiei, nu a durat mult până acest cocktail Hugo a ajuns să fie apreciat în întreaga lume.

Preparare Hugo

Alege un pahar mare de vin, il umplem cu gheață, amestecam mai întâi frunzele de mentă cu lime-ul, apoi adaugăm 30 ml de sirop de soc, 200 de ml de prosseco, puțină apă carbogazoasă, si gata!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută