Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Andrei Barbu, organizator Este Film Festival!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Andrei Barbu, organizator Este Film Festival! Share Interviu cu Andrei Barbu, organizator Este Film Festival!


”Sibienii vor să vadă altceva, nu doar filme de tip blockbuster”

Am stat de vorbă cu Andrei Barbu, organizator al Este Film Festival – cel mai tânăr și dinamic festival de film al Sibiului.    

           

Care este crezul acestui festival?

Am început având în minte promovarea filmului de calitate, într-un oraș care a fost Capitală Culturală la un moment dat. Am zis că merită să facem un festival, având în spate și experiența ”Cine m-a văzut la Habitus”, un proiect care s-a bucurat de succes și care în continuare este bine primit.

Ați observat o dorință a sibienilor de a vedea film de calitate?

Exact! Vor să vadă altceva, nu doar filme de tip blockbuster, ci filme care se bazează mai mult pe poveste și în general filme europene. Plus că există un interes crescut pentru filmul românesc și noi avem în cadrul festivalului și o secțiune dedicată filmului românesc.

Ce pot vedea la ”Este film festival” și nu pot vedea în altă parte?

De exemplu, în cadrul ediției din acest an, sibienii vor avea ocazia să vadă filmul lui Radu Potcoavă – Vara s-a sfârșit, un film nou, bun, inedit – în condițiile în care rolurile principale sunt jucate de copii. E cumva o abordare inedită pentru ceea ce înseamnă cinematografia românească, în ultimii zeci de ani nu prea au fost făcute filme în care protagoniștii să fie copii. E un film important pentru sibieni și prin prezența Ofeliei Popii într-unul din rolurile principale. Acesta ar fi unul dintre ele. Pentru secțiunea ”Best of Europe” pot să spun câteva titluri: I, Daniel Blake – câștigătorul Palme D’Or de anul trecut, Julieta – ultimul film al lui Pedro Almoldovar, Mucenic – un film despre care se discută foarte mult în ultima vreme.

Aveți noutăți față de ediția de anul trecut?

O noutate ar fi secțiunea ”CinExplorez”, dedicată copiilor. Vom aduce filme pentru copii, unul dintre ele fiind un film foarte apreciat – Țestoasa Roșie. Încercăm să le facem cunoștință cu filme mai puțin vizibile, despre care nici părinții nu știu prea multe. Educația se face și prin artă, iar filmul este cea de-a șaptea artă. Și pregătim numeroase alte noutăți, unele legate de experiența pe care o oferim publicului, precum vizionarea în alt mod decât cel convențional. Însă îi vom lăsa pe ei să descopere.

Ce trebuie să știe oamenii despre bilete?

Prețul biletelor va fi de 10 lei și pentru acest an, ca și noutate, ne-am gândit să introducem un sistem de abonamente prin care vom avea un abonament pe zi al cărui cost va fi de 25 de lei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută