Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place vs. Ce nu ne place

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place vs. Ce nu ne place Share Ce ne place vs. Ce nu ne place


Ce ne place?

Găsirea unui loc de parcare

Este foarte amuzant să urmăreşti o maşină în care sunt 2 sau 3 persoane învârtindu-se după un loc de parcare. Pare aproape o muncă intelectuală comună în care fiecare îşi are rolul bine definit. În momentul găsirii am putea să jurăm că se lasă cu o mică petrecere în interiorul maşinii  dacă e să ne ghidăm după expresiile participanţilor.

Terasele

A început sezonul lor şi clar ne declarăm mari fani dacă judecăm după aglomeraţia din ele. Barurile care nu au posibilitatea de extindere pentru terase sunt deja „doomed”  pentru sezonul cald dar cele care ţin deschis până târziu în noapte şi au şi pături care ajută  în nopţile răcoroase sunt printre preferatele noastre.

Taxiurile

Deși nu există pădure fără uscături, în mare sistemul de  taxi din Iaşi este sigur. Prin comparaţie cu alte oraşe în care aparatul de taxat este o opţiune, cursele au preţuri minime  şi rest nu există, am putea spune că Iaşul stă bine. Iar dacă în urmă unei experienţe neplăcute vom avea tentaţia să îi punem pe toţi în aceeaşi categorie  propun un experiment: 10 taxiuri Iaşi versus 10 taxiuri Bucureşti!

Outlet-urile

Dacă nu aţi intrat încă în unul, aveţi de unde alege. Este imposibil să nu fi  luat în vizor  deja un magazine de tip outlet sau să nu fi intrat în unul şi să nu fi găsit ceva pe placul vostru. Preţurile  sunt  mai mici decât în magazinele mari şi, chiar dacă aspectul multor haine  nu este impecabil, putem găsi deal-uri  destul de bune  din colecţiile trecute.

Palatul Culturii

Cunosc mulţi ieşeni care au trăit toată viața în acest oraş  şi care nu au fost niciodată  în interiorul Palatului să-l viziteze. Cu toţii suntem de acord că  este o emblemă a  oraşului iar străinii ce vin să ne viziteze se declara fascinaţi. Fiind  obişnuiţi să îl  vedem zilnic uităm câteodată de minunăţia din centrul oraşului nostru.

Ce nu ne place?

Preţurile din aeroport

Citisem undeva  că dacă vrei să ştii cât va costa o cafea în 50 de ani  du-te şi bea-o în aeroport. Cred că şocul este  general valabil atunci când comandăm o cafea, un croissant şi o apă la jumătate iar  nota e undeva la 50 de lei. Mai grav e că apa trebuie musai băută înainte de check in așadar nu prea ai de ales, bei ca și cum ai fi în deșert!

Ratele la bănci

Cu toţii le avem dar nimănui nu-i plac  mai ales în zilele în care avem  întârzieri din varii motive. În urma unui  telefon  de la banca te vei simţi ca o ruşine o societăţii şi vei avea impresia  că persoana de la capătul firului (de obicei un purtător de accent superior de Bucureşti) are o problema personală cu  tine şi veniturile tale  iar dacă nu vei plăti urgent…. „vei vedea tu “.

„Luaţi un loc!”

Ne plac programările pentru că, în teorie, ne scutesc de timpul de aşteptare prelungit. În practică însă, 90% dintre cazurile în care ne facem programare încep cu: „luaţi un loc!”. Timpul de aşteptare pe loc poate varia însă dacă este de 15 – 20 de minute ne putem considera norocoşi. Ultimul loc pe care l-am luat în urmă unei programări a fost de 2 ore, al vostru?

Furturile din buzunare

Chiar dacă au fost multe campanii locale menite să ajute populaţia să fie mai vigilentă  şi chiar dacă mulţi  „operatorii”  s-au  mutat în ţări străine unde  furatul de prin buzunarele studenţilor aduce câştiguri mai mari decât  buzunarele studenţilor ieşeni, în continuare vedem cel puţin o dată în zi câte un studențel în căutarea actelor șterpelite de prin autobuze. Ar trebui în anul întâi de facultate pe lângă orientarea studenţilor şi un training despre „cum să ajungi înapoi cu portofelul la cămin”.

Agomerația în trafic

„Mersul pe jos face piciorul frumos” nu mai este motto-ul nimănui se pare. Acum se poartă mersul la sala cu maşina preț de 500 de metri pentru a alerga pe bandă vreo câţiva kilometri. Logica poate o găsți voi pentru că eu nu am reușit să explic fenomenul, încă.

Texte de Irina Cojocaru

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută