Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chef Ciprian Feghiuș | Gătind cu carne de miel

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chef Ciprian Feghiuș | Gătind cu carne de miel Share Chef Ciprian Feghiuș | Gătind cu carne de miel


Înainte de a trece la o reţetă gustoasă pentru sărbătoarea Paştelui am să spun doar atât: orice restaurant are nevoie de un manager bun care să înţeleagă ce se pterece acolo şi mai mult, să îşi lase oamenii să fie creativi. E important de asemenea, să ştii să fii legătură dintre clienţi şi personal. Niciodată însă nu e benefic pentru nicio parte să fii cel care le ştie pe toate.

Şi pentru că e Sărbătoarea Paştelui am pentru voi o reţeta în care vom folosi carne de miel.

Necesar: pulpă miel gătită întreagă în cuptor. Dacă sunteți acasă și vreţi să grăbiţi procesul, puteţi să o tăiaţi în bucăţi groase. 

Legume tăiate grosier. Pentru aproximativ 2,5 – 3 kg de carne aveţi nevoie de: ceapă 250g, morcov 200g, ţelină 200 g, roşii 500g, usturoi o căpăţână, piper negru boabe, seminţe de coriandru, ulei măsline şi un frumos bouquet Garni (câteva ramuri de rozmarin, busuioc şi cimbru) toate proaspete. Pentru cei ce îşi doresc şi alte arome aş completa reţeta cu: o bucată fenicul, o mâna de măsline kalamata şi câteva felii de portocală.

De obicei îmi place să marinez cu o zi înainte cu puţin vin roşu şi stock de vită însă nu este obligatoriu. Frigeţi scurt pentru câteva secunde bucăţile de carne. Este o tehnică folosită des în bucătăriile de profil. Se numeşte sigiliu şi păstreză sucul şi proprietăţile ingredientelor în interior. După care mutăm într-o tavă sau oală încăpătoare, adăugăm ceapa, morcovul şi ţelina împreună cu boabele de piper şi coriandru zdrobite. Lăsăm 15 minute la foc, adăugăm roşiile, căpăţâna de usturoi tăiată vertical, bouquet-ul Garni şi apă sau stock cât cuprinde (cei ce doresc alte arome îi invit să completeze cu restul ingredientelor chiar înainte de a adauga partea lichidă). Cei ce gătesc la foc îl vor lasă mic imediat după primul clocot iar cei care gătesc la cuptor să fie în jur de 130 grade. Ideea este de slow cook, gătită lung la foc încet.

Totul poate dura în jur de 3 – 4 ore. Pare dificil însă nu este. Arunci totul în oală şi uiţi de ea pentru câteva ore. Merită efortul! Cu piure sau cartofi copţi va fi o experienţă completă.

Să fiţi sănătoşi şi iubitori! Paşte fericit !

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută