Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Tinerii la Teatru, vârstnicii la Filarmonică

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tinerii la Teatru, vârstnicii la Filarmonică Share Tinerii la Teatru, vârstnicii la Filarmonică


In fiecare joi seara, mergând spre Sala Thalia, trec pe lânga Teatrul „ Radu Stanca” şi văd la ora 18:30 foarte mulți tineri asteptând în fața intrării principale.

La ora 19, urcând pe scenă la Sala Thalia, mă uit prin sala şi văd foarte puțini tineri, câteva persoane pâna în 50 de ani, în rest foarte multe persoane în vârstă.

Care este explicația acestui fenomen? Cum s-a ajuns la asta?

Este ceva întâlnit peste tot în țară. În general s-a întâmplat în toată lumea, dar în secolul trecut.

Teatrele au înțeles ca trebuie să-şi deschidă porțile şi mai ales mințile pentru tineret. Pentru că în felul acesta poți avea publicul asigurat tot timpul.

Cum se realizează asta? MARKETING. Schimbarea repertoriului, treptat. Iesirea din „casa proprie” şi folosirea spațiilor neconvenționale din oraşul tău. Proiecte de genul Ziua porților deschise sau mici concerte spontane gen Flashmob.

Actul artistic este ceva unic în viața fiecăruia, atât  a creatorului cât şi a spectatorului. Ambele părți trebuie să se bucure pentru fiecare clipă. Spectatorul primeşte înfometat ceea ce i se dă de către interpretul de pe scenă. Dacă creația este de slabă calitate, omul din sală nu va avea pretenții de mai bine. Dacă va primi doar Johann Strauss nu va cere  Stravinski pentru ca nu-l cunoaşte, deci nu are cum sa-i placă.

Cât durează să-ți formezi un public de spectacol? Cu siguranță nu trei, patru ani! Probabil vreo zece, sau cincisprezece la noi.

Ce trebuie în schimb pentru a avea succes în toate acestea?  VIZIUNE

 

Descriere

Muzician,ardelean,degustator de vinuri,amator de film si…forza barça

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.