Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Bucureștiul, primăvara și ce-a mai rămas din iarnă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Bucureștiul, primăvara și ce-a mai rămas din iarnă Share Editorial | Bucureștiul, primăvara și ce-a mai rămas din iarnă


Unul dintre lucrurile pe care le urăsc cel mai mult la primăvară este iarna ce pleacă. Nu râdeți, știu că toată lumea așteaptă soarele, până și eu. Dar plecarea iernii lasă urme urâte în București, care devine mai murdar ca niciodată.

Străzile pline de gropi, fecalele câinilor ai căror stăpâni n-au auzit încă de conceptul pungilor și al coșurilor de gunoi, mizeriile ascunse de zăpadă. Toate acestea apar mai repede decât ghioceii, sunt mai dese și mai enervante decât orice rază de soare dintr-un parc. Durează cam o lună până când gropile se astupă (acolo unde avem acest noroc) și restul semnelor dispar.

Până atunci să ne bucurăm că au început oamenii să iasă la alergat, că bicicletele au ieșit din case, că pista de pe Calea Victoriei nu mai este goală. E vreme de rochițe și de paltoane, am lăsat gecile acasă. A venit, e primăvară!

Monica Felea

Redactor Șef – Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.