Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place și ce nu ne place în Sibiu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place în Sibiu! Share Ce ne place și ce nu ne place în Sibiu!


CE NE PLACE

  1. Ne place faptul că primăria a găsit o modalitate civilizată pentru micii întreprinzători care vindeau obiecte hand-made și suveniruri pe Bălcescu. Ei pot închiria acum, lângă Billa, câte un stand frumos, gândit și amplasat special pentru asta. Și care chiar arată bine. Deci adio mese din plastic sau scaune rupte și legate cu scotch pe centru.
  2. Prefectura Sibiu a ajuns în Mileniul III și a introdus un sistem informatic pentru programări online la permise sau înmatriculări. Nu mai stai ore în șir aiurea la coadă. Intri pe net, te programezi și mergi exact când îți vine rândul. Simplu și civilizat.
  3. Ne place că cine a vrut să iasă luna trecută la protestele de stradă s-a simțit susținut apoi de directoarea Direcției pentru Protecția Copilului Sibiu, Laura Vîlsan. Dumneaei a fost printre puținii angajați din domeniul public cu tăria de a lua apărarea protestatarilor când a fost vorba de prezența copiilor la proteste.
  4. Ne place că Teatrul de Balet Sibiu joacă luna aceasta cu casa închisă. Indiferent că îți place sau nu baletul, nu poți să nu apreciezi când vezi că trăiești într-un oraș în care oamenii ies în număr mare să se bucure de un act cultural deosebit. Jos pălăria!
  5. Nu în ultimul rând ne place că faptul că în cartiere au dispărut aproape complet zone insalubre pe care le găseam vara și toamna trecută. Noua firmă care se ocupă de salubrizare și colectarea selectivă în Sibiu, apreciată sau nu de sibieni, arată că face treabă și cea mai bună dovadă este că în cartiere avem curățenie. Cu mult peste ce vedeam acum șase luni.

CE NU NE PLACE

  1. Nu ne place că trotuarele orașului sunt încă pline de excremente lăsate de proprietarii de animale de companie. Este o dovadă clară de civilizație care Sibiului îi lipsește. Ieși cam pe orice stradă și Sibiu și te convingi singur că trebuie să faci slalom ca să nu calci în ”noroc”. Să vă fie rușine tuturor care aveți câini și nu strângeți după ei!
  2. Nu ne place că Sibiul s-a cam umplut de gropi după trecere iernii. În ultimii ani se mai răriseră, însă acum au redevenit vestitorii primăverii. Din păcate, nu vedem și echipe de la asfaltări care să se îngrijească de ele.
  3. Nu ne place încă se mai parchează pe centru pe trotuare, în fața porților, pe ”avarii” sau pe unde se nimerește. Am spus încă pentru că din aprilie reintră în funcțiune mașina de ridicat mașini. Cu siguranță o să fie foarte mulți supărați, foarte mulți o să spună pe bună dreptate că nu prea sunt locuri de parcare, dar cu siguranță trotuarele o să fie mai libere și oamenii o să parcheze mult mai corect.
  4. Știm că iarna nu-i ca vara și că nici nu avem atât de mulți turiști în această perioadă, dar nu ne place deloc faptul că biserica fortificată de la Biertan este închisă publicului pe timpul iernii. E păcat de cine face drumul până acolo.
  5. Tursib. Nu ne place Tursib. Să ridice mâna sus cine a mers de curând cu autobuzul prin Sibiu și a găsit curățenie, căldură, punctualitate sau măcar decență. Nu te poți baza pe programul autobuzelor pentru că multe întârzie, nici nu te poți baza că ajung la destinație, că au fost cazuri când s-au stricat în drum. Și vedem că alții au autobuze electrice și moderne… Face Sibiul de rușine!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.