Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Editorial | Bucureștiul de care suntem mândri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Editorial | Bucureștiul de care suntem mândri Share Editorial | Bucureștiul de care suntem mândri


Protestele din ultima perioadă au scos la lumină o alță față a Bucureștiului, una despre care nu vorbește nimeni, nici la tv, nici pe Internet. În mulțimile de la protest oamenii trec pe lângă tine și-ți spun toți “îmi cer scuze” când își fac loc printre alți oameni. În stradă, oamenii vin de acasă cu ceaiuri calde, fructe sau covrigi pe care le împart cu necunoscuți. În stradă, oamenii rămân după proteste cu saci de gunoi aduși de acasă să strângă în urma mulțimii. În stradă, sunt oameni care și-au oferit canapelele și și-au deschis casele unor oameni pe care nu îi cunosc, dar care vin la București să protesteze alături de ei. În stradă, sunt oameni care s-au dus azi dimineață la 8 la gară, să aștepte cu flori și cafele un grup de studenți care a anunțat că vin de la Cluj.

Barurile și cluburile din zona Victoriei, Romană și Universitate oferă ceaiuri calde gratuit, deschid toaletele și vin alături de alți oameni.

Protestele vor înceta cândva, indiferent de rezultat. Poate nu uităm această atitudine și poate n-o lăsăm în stradă și o luăm cu noi în mijloacele de transport în comun, în cartiere, la locul de muncă, la cinema, la teatru sau în baruri.

Monica Felea

Redactor Șef – Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.