Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

Chef Ciprian Feghiuș | Gastronomia, arta de a transforma hrana în fericire

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chef Ciprian Feghiuș | Gastronomia, arta de a transforma hrana în fericire Share Chef Ciprian Feghiuș | Gastronomia, arta de a transforma hrana în fericire


Bucuria şi fericirea pe care o simţi şi o emani atunci când găteşti îţi oferă satisfacţia că tu, un simplu om, eşti creator de fericire, un făuritor de zâmbete în această lume în care oamenii au uitat să zâmbească. E un dar divin să te înalţi cumva deasupra tuturor şi să poţi să le oferi fericire prin ceea ce iese din mâinile şi din sufletul tău. Fericirea oferită de bucătărie este, mai presus de toate, oferită de copilul tău care stă lângă tine atunci când faci o cremă şi pe furiş îşi bagă degetelul în caston şi fură un pic de ceva dulce şi tu te faci că nu ai văzut şi începi de îndată o bătaie cu faină; de familia care asteaptă ca tu să pui pe masă ceva bun chiar dacă este ceva extrem de simplu; cea pe care o simţi şi o provoci clienţilor care asteaptă cu nerăbdare să făureşti în bucătărie mici opere de artă care să le inunde sufletul de pace şi bucurie.

Fericirea oferită de gătit este atunci când ştii că în fiecare preparat pui un stop din sufletul tău ca la final să fii inundat de o ploaie de mii de stopi de suflete ce aparţin celor care te apreciază, iubesc şi susţin. Un bucătar nu este un simplu om care pune în farfurie mâncare ci este un om care cu multă pasiune transformă orice ingredient într-unul al fericirii, lasă în urma lui miros de „ca la mama acasă”. Bucătarul este un om care te poartă prin amintiri şi care te duce mai apropape de oamenii din viaţa ta.

Poftiţi la fericire! Poftă bună!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută