Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

“Bacăul este un oraş a cărui istorie a fost ştearsă”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Bacăul este un oraş a cărui istorie a fost ştearsă” Share “Bacăul este un oraş a cărui istorie a fost ştearsă”


Desenul mă liniştea, deveneam altul când îmi dădea o hârtie şi un creion, intram în altă lume. Prima mea expoziţie personală am avut-o în 2003, iar în 2004 am fost primit în Uniunea Artiştilor Plastici, după care, în 2006, am fost ales preşedinte. Sunt bucuros şi mulţumit că tatăl meu a apucat să-mi vadă prima expoziţie.  Pentru noi, muzeografii, “Noaptea Muzeelor” este un priliej de a prezenta vizitatorilor tot ce avem mai de preţ în muzee, în galeriile de artă. Ne pregătim din timp, cu pliante, cu cataloage, cu expoziţii inedite, unele în premieră. Este o sărbătoare a artei, la care invităm toţi băcăuanii.

De mic copil, tata mă plimba pe străzi, îmi arăta casele vechi, locurile importante din oraş: uite, asta este Casa Cantilli, aici este Casa Sterian, Casa Bacovia, Casa Enea, muzeul cutare sau biserica…,îmi arăta Bacăul vechi. Bacăul este poate singurul oraş a cărui istorie a fost ştearsă, s-a demolat în prostie, cu răutate, cu ciuda, cu demenţă. Nu s-a păstrat, nu s-a conservat nimic, nu s-a refăcut nimic. S-a demolat tot! Câte clădiri vechi mai sunt?

Am vândut tablouri şi cu 3000 de lei, cel mai mult am vândut pe E-Bay, peisaje, am avut opere cotate şi la 500- 1000 de dolari, în condiţiile în care salariul meu de profesor era de 100 de dolari. Acum, cu monştri mei câştig mai puţin, însă nici nu i-am scos prea des pe piaţă. Astăzi, ca să vinzi bine, trebuie să fii “mort”, viu nu prea ai căutare.

Dionis Puscuta, preşedinte al Filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.