Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Taverna Covaci | Ieftin, decent

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Taverna Covaci | Ieftin, decent Share Taverna Covaci | Ieftin, decent


Centrul Vechi oferă, dincolo de hărmălaie și șantiere interminabile, câteva soluții decente și la prețuri foarte prietenoase atunci când vine vorba de mâncat în oraș. Unul dintre ele, testat zilele trecute, este Taverna Covaci, aflat pe strada cu același nume.

Decorat și promovat ca și restaurant cu specific românesc, taverna oferă două săli mari, una la parter și una la subsol, aceasta din urmă intitulată cramă, deși e doar o altă sală de mese. Meniul este destul de variat și include mai toate specialitățile tradiționale (nu spun românești din motive întemeiate). Decis să-mi pun bila și ficatul la încercare, am comandat combinația letală ciorbă de burtă varză călită cu cârnați afumați. Și o bere, să mai spele din păcate.

Recunosc, după studierea prețurilor din meniu, mă așteptam să fie mai rău, dar n-a fost chiar așa. Ciorba a fost foarte gustoasă, deși mai puțin fierbinte decât ar trebui să fie o ciorbă care urmează să fie dreasă, implicit răcită, cu oțet, smântână, mujdei etc. Varza, la fel – porție sănătoasă, pe care tronau doi cârnați afumați sățioși.

Singura problemă a fost faptul că ceea ce am mâncat a fost doar mâncare de varză proaspătă, nu varză călită. Cel puțin nu conform definiției din Moldova, unde acest fel se face obligatoriu din varză murată, iar procesul trebuie să includă lăsarea la cuptor până ce varza se înnegrește puțin, prinde crustă și capetele devin crocante.

Taverna Covaci se află pe strada Covaci la nr. 1 și are ferestre și frontispiciu mari, nu prea aveți cum s-o ratați. Loc bun pentru mâncat bine și ieftin (mai ales dacă nu aveți problem cu grăsimile), servicii bune.
Poate fi o soluție și pentru invitați străini nefițoși sau care n-au găsit mese libere la Carul cu bere (unde, între noi fie vorba, se mănâncă cea mai bună varză călită din întreg Centrul Vechi).

Zile și Nopți a realizat această recenzie sub anonimat și a achitat nota de plată.

Cătălin Toader

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.