Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Paul Vinicius | Halouri & Holograme (VIII)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Vinicius | Halouri & Holograme (VIII) Share Paul Vinicius | Halouri & Holograme (VIII)


Ieșisem după țigări. Când, la ieșirea din bloc, ceasul rău: administratoarea. Că, cică, undeam ieșit așa vijelios? Eh, după țigări, i-am răspuns timid, ca un restanțier ce eram. Păi las’ că am io – a mieunat ea languros, trăgându-mi ș-un bliț din verdele ei crud, clar pusă pe hârjoană. Plus un litru de pălincă! – s-a grăbit să mă sedeze, strategic, ca și cum mi-ar fi studiat intens viața și n-avea chef de vreo rezistență din partea unei jigodii ca mine. D-aia galbină-galbină, ascunsă cu mânuța mea dupe calorifer, la loc sigur. Ce zici? – m-a mai curentat ea cu privirea ei roșcată (că-i căzuse o șuviță de păr în ea), și care dădea cu mine prin nămeți. Păi ce să zic, dacă nu-i vorba de frun deranj… Eh, ce deranj? – a alunecat ea pe un surâs, ca pe gheață. Nicu (bărbatu-său, adică, care ne repara la tot blocul televizoarele) îi dus la lucru. Gata cu leneveala, la muncă! – a mai respirat ea, ușurată, cu lejeritatea intimă a unei casnice ce se afla.

Astea toate se întâmplau acum fro două săptămâni. Și zău nu pricep în ce draci de trilemă m-am băgat. Că de-atunci tot cumpăr întruna țigări, zilnic, pentru patru persoane… Pentru ea, bărbat-su, plus… Că, da, între timp s-a apucat și fiu-său de fumat. Mă rog, ăsta micu fumează puțin, în rest suge, că nu l-au înțărcat încă. Dar, ca să adoarmă, mai trebuie să-i spun și povești.

Paul Vinicius – „Scriitor și Joker de Treflă în Statele Unite ale Poeziei, Muzicii & Insomniei”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.