Zile și Nopți a realizat această recenzie sub anonimat și a achitat integral nota de plată.
Recomandarea să încerc Beca’s Kitchen venise de la un prieten în ale cărui gusturi culinare am deplină încredere, așa că într-o marți (eterna zi dedicată recenziilor, poate ați observat), pe seară, am sunat, am rezervat și ne-am prezentat la locul faptei. Restaurantul e foarte accesibil, pe Eminescu, la 5 minute de mers pe jos de Romană. O singură încăpere cu vreo 10 mese, aer boem și cald, de bistro de cartier drag tuturor. Fiind prima zi a săptămânii în care e deschis (veți afla la final programul oficial), era aproape plin.
Din auzite, așa e tot timpul, (Andreea) Beca și-a construit, în cei câțiva ani de când a deschis, o reputație care e cel mai bun agent de PR, marketing, vânzări și ce-o mai fi. Cert e că experiența de aici e altceva. Și nu e dată de faptul că meniul e scris cu creta pe o tablă, nici de decoruri spectaculoase, ci de abordare – modul de alegere a ingredientelor și de preparare a bucatelor, prezentarea amănunțită de care ai parte atunci când decizi să comanzi, senzația de cină în familie dată de prietenia și sinceritatea afișate de echipa restaurantului. Așadar, am luat supă-cremă de morcov cu ghimbir și crutoane presărate cu nucă pisată (yummy!), piept de curcan macerat în vin si apoi trântit pe grătar, gardat de morcovi și broccoli al dente și o lingură zdravănă de chutney de ceapă roșie (puțin prea sărat pentru gustul meu, dar bun la bere!). Combinație letală și de nerefuzat. Arome complexe și complementare care-și dau întâlnire în cerul gurii și pleacă apoi împreună, de mână. Capacul – tartă cu mere, pere și ghimbir, inundată în sos de vanilie. Musai de revenit!
Beca’s Kitchen se află pe Eminescu 80, și e deschis de marți până vineri (18-22), și sâmbăta (12-22). Bucătărie alternative de clasă, cu servicii impecabile. Exclusiv cu rezervare și nu evitați salatele, somonul sau bibanul de mare, se pare că sunt premiantele locului.
Zile și Nopți a realizat această recenzie sub anonimat și a achitat nota de plată.
Cătălin Toader