Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Cultura trebuie susținută și protejată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cultura trebuie susținută și protejată Share Cultura trebuie susținută și protejată


Managerii culturali şi artiştii locali cer, printr-o scrisoare deschisă, Consiliului Județean şi Primăriei transparenţă în finanţare și să nu mai fie cazul să audă: „cine are nevoie de bani, să vină să ne caute“.

„Ştim cu toţii că arta este fără de preţ, dar că ea presupune costuri. Credem că există suficiente resurse locale pentru transformarea ora­şului nostru într-un model cultural de succes, cu condiţia ca ele să fie cheltuite după priorităţi corente, răs­punzând nevoilor reale ale comunităţii creative, în mod transparent şi profesionist“, se precizează în scri­soarea deschisă.

În scrisoarea deschisă se precizează că se doreşte crearea unui mecanism simplu, clar şi transparent pentru finanţarea artiştilor independenţi, nu doar a asociaţiilor şi fundaţiilor. Deşi Legea 350/2005 prevede acest lucru, nu s-a întâmplat până acum în Iaşi. A treia propunere concretă vizează crearea unui fond de mobilitate pentru artiştii din Iaşi şi operele lor, pentru a fi asigurat un sprijin în vederea participării la mai multe evenimente profesionale, festivaluri sau concursuri care se des­făşoară în afara graniţelor.

Așadar, să sprijinim Cultura locală așa cum merită!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.