Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Fondatorul 2D

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fondatorul 2D Share Fondatorul 2D


The Founder

Regia: John Lee Hancock

Cu: Patrick Wilson, Michael Keaton, Linda Cardellini, Laura Dern

Gen film: Biografic, Dramă

Durata: 115 minute

Premiera in Romania: 27 ianuarie 2017

 

Fondatorul – Michael Keaton în rolul afaceristului care a creat imperiul McDonald’s

Ray Kroc este timpul afaceristului american, ce a profitat de oportunitatea venită la momentul potrivit. În 1954 i-a întâlnit pe fraţii McDonald, cei care dețineau un lanț fast-food cu un meniu simplu și unde se punea accent pe calitate și rapiditatea servirii. Kroc a văzut în această afacere potențialul pe care frații McDonald nu l-au sesizat, așa că le-a cumpărat afacerea ce avea să devină imperiul pe care îl cunoaștem astăzi.

În 1958, McDonald’s vânduse deja al o sutălea trilion de hamburgeri, iar secretul, precizia cu care Kroc dicta cantităţile de ingrediente din fiecare hamburger din fiecare franciză, astfel încât peste tot gustul McDonald’s să fie la fel.

Filmului lui John Lee Hancock urmărește povestea lui Kroc, de când era un comis voiajor cu idealuri mari și până când a ajuns să dețină unul din cele mai mari și importante lanțuri de restaurante fast-food din lume.

Michael Keaton a declarat într-un interviu pentru  The Sidney Morning Herald că personajul lui Kroc i s-a părut în primul rând interesant. „Din multe puncte de vedere, filmul ăsta nu e nici măcar un film biografic. E mai degrabă despre un lucru pe care Ray Kroc îl întruchipează. E povestea sistemului întreprinderii libere, a capitalismului”.

Fondatorul 2D

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.