Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Rețeta săptămânii – Salată fără Boeuf

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rețeta săptămânii – Salată fără Boeuf Share Rețeta săptămânii – Salată fără Boeuf


Rețetă oferită de Beneka.

Regula de bază a “mâncatului sănătos” spune să mănânci salate. Zeci de combinaţii, ingrediente care mai de care, mai pui şi un dressing şi savoarea e garantată. Totuşi, printre ele se numără şi salata boeuf, care fie vorba între noi, numai uşoară nu-i. Şi asta din cauza cărnii combinate cu maioneză şi apoi cu pâine. Sigur, poţi să o faci à la russe şi scapi de carne, dar tot rămâne maioneza… Dar dacă scapi şi de maioneză şi o înlocuieşti cu un aliment care abundă în grăsimi sănătoase? Eee… altă treabă, nu? Calorii puţine, gust extraordinar, ficatul respiră uşurat! Poftă mare cu savoare!

Ingrediente pentru 4 porţii: 2 morcovi, 1 păstârnac, 4 linguri mazăre, 3 cartofi mici, 3 castraveţi muraţi, 1 avocado mare şi copt, sare, piper, ţelină pudră, făină de muştar

Preparare:

Se curăţă morcovii, păstârnacul şi cartofii şi se pun la fiert împreună cu mazărea. Se taie apoi cubuleţe morcovul, păstârnacul şi cartofii. Castraveţii muraţi se curăţă de coajă şi se storc bine  (da bine! ) de apă.

Se pun toate într-un castron mare şi se condimentează după gust cu sare, piper, ţelină pudră (poate lipsi) şi făină de muştar (adică muştar boabe măcinat).

Avocado se taie în două, se scoate din coajă cu o lingură şi se dă la blender. Se amestecă apoi cu ceata de legume din castron şi se serveşte imediat înainte să oxideze (avocado are prostul obicei de a oxida rapid…)

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

Rețeta săptămânii - Salată fără Boeuf

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută