Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Hotelul de Gheaţă – Aventura de iarnă în vârful Carpaţilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hotelul de Gheaţă – Aventura de iarnă în vârful Carpaţilor Share Hotelul de Gheaţă – Aventura de iarnă în vârful Carpaţilor


Hotelul de Gheaţă din Munţii Făgăraş reprezintă o provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia, cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.

 Sezonul 2016/2017 începe pe 23 decembrie. Al XII -lea sezonal Hotelului de Gheaţă va fi inaugurat  în data de 25 decembrie. Vă invităm să vedeţi cum se ridică noul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei. Tema noului sezon este “Cinema on Ice”, temă care va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor. Rezervaţi-vă la timp un loc pentru aventura de iarnă 

 O idee în care nimeni nu credea. La început, pentru mulţi a fost o idee nebunească, fiind privită cu mult scepticism şi neîncredere, dar cineva a fost suficient de ambiţios să folosească natura în avantajul său, să o transforme fără să o distrugă, şi să creeze unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est.

 Construit din gheaţa lacului glacial. Astfel, din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în Munţii Făgăraş din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.

 Fiecare an aduce o nouă poveste. În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

 Locuri de linişte. Pentru mai multă intimitate, punem la dispoziţia turiştilor şi un complex de igloo-uri, construite în imediata apropiere a hotelului. Lângă hotel, superba Biserică de gheaţă este deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.

 Multe ocazii de distracţie. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbări cu snowmobilul. Pentru incurajarea acestor activităţi se organizează concursuri cu premii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută