Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Cele mai scumpe delicatese

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cele mai scumpe delicatese Share Cele mai scumpe delicatese


Caviar provenit de la un pește preistoric, carne de ren tânăr, o ciupercă de 500 de grame sau nuci Macadamia. Până acum, am făcut cumpărături de 10.000 de dolari, iar acestea sunt doar câteva exemple de alimente cu prețuri exorbitante, preferate evident și de staruri.

 – o friptură de ren  crescut cu iarbă bio alături de o porție de cartofi franțuzești „La Bonnotte”, asezonați cu șofran din belșug. Iată o comandă pe care o dă frecvent Jennifer Lopez. Nota de plată? Friptura costă 200 de dolari, cartofii 700 de dolari, iar cele câteva grame de șofran 100 de dolari.
De ce asemenea prețuri? Cartofii la „La Bonnotte” sunt o specie pe cale de dispariție care crește doar pe insula Noirmoutier, lângă mare unde solul e fertilizat numai cu alge uscate. 450 de grame de șofran uscat se obțin din 75.000 de flori uscate care costă 4.000 de dolari.

 – și poate credeți că pretențiile divei Lopez sunt cele mai mari. Nu prea! Tom Hanksse răsfață cu caviar, dar nu din supermarket, ci cu cea mai scumpă categorie din lume. Este vorba de caviarul iranian denumit „diamant” care provine de la singura specie de peștecare a supraviețuit erei dinozaurilor. Un kilogram din această specialitate se vinde en gros cu 5.000 de dolari, iar în restaurant o singură tartină costă 100 de dolari.

– nici Calista Flockhart nu are gusturi ieftine. Ei îi place o specie de ciuperci provenită din nordul Italiei. Un kilogram de ciuperci, adică doar 2 exemplare, costă 4.000 de euro.

 – cum era de așteptat, Tom Cruisenu se lasă mai prejos. El preferă la desert un soi de nuci Macadamia. Acestea au în mod natural în interior o cremă dulce. O singură nucă costă 30 de dolari.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.