Caviar provenit de la un pește preistoric, carne de ren tânăr, o ciupercă de 500 de grame sau nuci Macadamia. Până acum, am făcut cumpărături de 10.000 de dolari, iar acestea sunt doar câteva exemple de alimente cu prețuri exorbitante, preferate evident și de staruri.
– o friptură de ren crescut cu iarbă bio alături de o porție de cartofi franțuzești „La Bonnotte”, asezonați cu șofran din belșug. Iată o comandă pe care o dă frecvent Jennifer Lopez. Nota de plată? Friptura costă 200 de dolari, cartofii 700 de dolari, iar cele câteva grame de șofran 100 de dolari.
De ce asemenea prețuri? Cartofii la „La Bonnotte” sunt o specie pe cale de dispariție care crește doar pe insula Noirmoutier, lângă mare unde solul e fertilizat numai cu alge uscate. 450 de grame de șofran uscat se obțin din 75.000 de flori uscate care costă 4.000 de dolari.
– și poate credeți că pretențiile divei Lopez sunt cele mai mari. Nu prea! Tom Hanksse răsfață cu caviar, dar nu din supermarket, ci cu cea mai scumpă categorie din lume. Este vorba de caviarul iranian denumit „diamant” care provine de la singura specie de peștecare a supraviețuit erei dinozaurilor. Un kilogram din această specialitate se vinde en gros cu 5.000 de dolari, iar în restaurant o singură tartină costă 100 de dolari.
– nici Calista Flockhart nu are gusturi ieftine. Ei îi place o specie de ciuperci provenită din nordul Italiei. Un kilogram de ciuperci, adică doar 2 exemplare, costă 4.000 de euro.
– cum era de așteptat, Tom Cruisenu se lasă mai prejos. El preferă la desert un soi de nuci Macadamia. Acestea au în mod natural în interior o cremă dulce. O singură nucă costă 30 de dolari.