Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Lucia di Lammermoor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucia di Lammermoor Share Lucia di Lammermoor


Poate că nu mergem în mod constant la operă, dar din când în când mai apar niște spectacole care ne împing să facem rând la ghișeul de bilete. Lucia di Lammermoor revine pe scena operei clujene și promite aceeași emoție pe care a arătat-o și până acum. Regia artistică îi aparține marelui regizor italian Mario de Carlo, iar noua montare extrem de bine primită și lăudată de public au făcut ca Lucia di Lammermoor să se întoarcă în lumea clujeană după șase ani de la ultima reprezentație.

Piesa ne arată lumea scoțiană din secolul XVI și ne prezintă viață Luciei, o tânără forțată să se căsătorească împotrivă voinței sale de dragul bunăstării familiei. Suferința protagonistei este îngreunată și de iubirea de nedescris pe care i-o poartă lui Edgardo, fiul familiei rivale, iar soarta pare că nu stă de partea ei.

Muzica semnată de Donizetti va fi acompaniată de mari artiști, printre care invitații Cosmin Ifrim și Ștefan von Korch, Diana Țugui sau Florin Estefan. Echipa va fi însoțită de Corul, Ansamblul de balet și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub dirijarea Mihaela Cesa-Goje, care împreună vor aduce la viață un spectacol unic pentru scenă clujeană.  

22 ianuarie

Operă Cluj

www.facebook.com/operacluj   

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută