Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Mihail Vakulovski | Istorioare cu poliţişti răi şi buni

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mihail Vakulovski | Istorioare cu poliţişti răi şi buni Share Mihail Vakulovski | Istorioare cu poliţişti răi şi buni


Cînd am fost invitat de un prieten scriitor să scriu un text despre poliţişti pentru o antologie, mi s-au derulat multe-n cap, de parcă aş fi trăit ultimele clipe şi mi-aş fi văzut viaţa ca la film, dar cu viteză… interzisă. Pe multe le-am folosit în trilogia „Tovarăşi de cameră”. În antologie am înfrăţit poliţiile de pe cele două maluri ale Prutului, cum am făcut şi-n romanele amintite. Întîmplarea din R. Md, povestită de-un prieten de copilărie, care a rezolvat un caz ca-n filme, declarîndu-l pe unu’ mort („Ce facem cu ăsta?”. Astea-s cele mai aiurea cazuri – cînd prinzi un din ăsta fără acte, că trebuie mai întîi să-i faci actele şi abia apoi să-l amendezi. „Scrieţi c-a murit în accident”), şi unul de la Braşov, cînd am fost oprit în trafic, dar, văzîndu-mi actele, unul din poliţişti a exclamat: „Aaaa, dl Vakulovski de la Zile şi Nopţi, bună seara! Îmi plac f. mult textele dvs., în special alea despre Operă, şi editorialele îmi plac, păcat că nu v-aţi păstrat şi Tatuaje, cronica de carte”… NU, nu e un „dialog”.. inventat; cînd am ajuns acasă am povestit totul pe pagina mea de facebook, încheind cu cuvintele: „cred că dacă vă duceţi acolo, omul mai e la serviciu!” Dacă v-au interesat schiţele, istoriile’s în „Scriitori la poliţie”, Polirom, 2016. Lectură plăcută! 

Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea. net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.