Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/12/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ce este flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce este flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017… Share Ce este flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017…


Cu toţii ştim că este benefic atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru mediul înconjurător să mâncăm mai puţină carne. Flexitarianismul, dieta predominant vegetariană, va fi unul dintre trendurile culinare ale anului 2017, potrivit Whole Foods.

Flexitarianismul înseamnă, mai exact, să mănânci carne doar în weekend, fiind o alternativă mai uşor realizabilă decât a fi vegetarian, scrie The Independent. Bineînţeles, acest stil de viaţă nu este unul nou, a devenit popular datorită personalităţilor precum Sir Richard Branson, Emma Thompson şi Jamie Oliver, care susţin campania Meet-Free Monday (lunea fără carne), campanie iniţiată în anul 2009 de Paul, Mary şi Stella McCartney. „Meet-Free Monday este cea mai potrivită ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume existente, pe gustul şi textura acestora şi pe multitudinea de reţete pe care le poţi face cu ajutorul acestora“, spune Jamie Oliver. Studiile au dovedit că diminuând consumul de carne reducem apariţia unor boli precum diabetul, cancerul, boli de inimă, iar flexitarianismul le oferă oamenilor oportunitatea de a-şi îmbunătăţii sănătatea, fără a renunţa definitiv la carne. Pe lângă beneficiile sănătăţii individuale, este interesant cum din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi de salvarea mediului înconjurător, astfel anumite organizaţii au estimat faptul că sectorul zootehnic ar fi responsabil pentru aproximativ 51% din totalul mondial de emisii de gaze cu efect de seră. Deci, soluţia pe care mulţi oameni o vor folosi este aceea de a deveni flexitarieni, iar cei de la Whole Foods cred că acest lucru se va întâmpla anul viitor. Acesta nu este singurul mod în care unii dintre noi vor încerca să devină mai sănătoşi anul viitor, unii experţi prevăd că va creşte consumul de paste pe bază de quinoa, al zahărului şi făinii de cocos, dar şi al alimentelor violete.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută