Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Spectacles – ochelarii video de la Snapchat

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spectacles – ochelarii video de la Snapchat Share Spectacles – ochelarii video de la Snapchat


Cu ocazia schimbării numelui de la Snapchat la Snap, compania a mai anunţat ceva interesant: propria pereche de ochelari cu cameră video—The Spectacles.

Ce au așa special?

Ochelarii predispun de o cameră video capabilă să înregistreze filmulețe de până la 10 secunde. Lentilele asigură 115 grade și salvează înregistrări circulare, oferindu-ți o experiență cât mai naturală la playback (din propriul tău point-of-view). Mai mult, fie că ții telefonul drept sau landscape, imaginea nu se va roti, ci ecranul se va adapta la imagine arătând mai mult din ce ai filmat. În partea stângă una din lentile are un mic LED, funcționabil doar la înregistrare—așa lumea va ști când faci snap-uri.

Ochelarii se sincronizează cu telefonul, filmulețele fiind numai bune de publicat pe Snapchat. Snapticles vin și cu o carcasă tip încărcător wireless. Pui în etui și Oui-Oui!.

Nu sunt primii

Ce de la Snapchat nu sunt primii care îşi încearcă norocul cu un astfel de wearable. Să nu uităm de acum clasicii Google Glass, marea lor problema fiind initimitea celor din jur—oamenii nu se simţeau în siguranţă şi aveau impresia că sunt înregistraţi la fiecare discuţie cu un purtător de Glass. Mai mult, chiar acei purtători de Glass ajungeau să fie jefuiţi, fiind mai uşor de identificat ca potenţiale victime înstărite.

Să nu uităm nici de Narrative, camera pe care ţi-o ataşai de cămaşă (verificaţi numerele anterioare pentru mai multe detalii :D). Din păcate, conform ultimului lor newsletter, Narrative a dat faliment. Deci, un alt wearable bites the dust. Sunt tare curios cum noua pereche se va descurca pe piață.

Disponibilitate şi preţuri

Preţul unei perechi de Snapticles va fi în jur de 130 de dolari. În schimb, nu ştim când va fi oficial lansat. Probabil întâi vor să analizeze feedback-ul primit şi după să lanseze primele pre-comenzi. Pentru că, la cât buzz au generat, vor avea nevoie de ceva timp. Oricum, vedem trotinete electrice tip hoverboard, vedem din ce în ce mai multe ceasuri inteligente, deci sigur vom vedea si Spectacles pe stradă—mai ales printre millennials.   

Utile: spectacles.com

Alecsandru Grigoriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută