Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internaţional Toamna Muzicală Clujeană

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internaţional Toamna Muzicală Clujeană Share Festivalul Internaţional Toamna Muzicală Clujeană


Filarmonica de Stat „Transilvania” invită clujenii la ediţia aniversară a festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană, cea mai longevivă manifestare dedicată muzicii culte din România. Timp de trei săptămâni sunt aşteptaţi şi vor fi ascultaţi la Cluj artişti străini şi români care vor contribui la sărbătoarea pe care filarmonica clujeană o dedică muzicii şi celor care au edificat şi susţinut ansamblul clujean.

Astfel, ediţia din acest an le este dedicată maeştrilor Antonin Ciolan, Emil Simon, Erich Bergel şi Cristian Mandeal. Pe lângă cele patru mari concerte dedicate lor, în programul festivaluri veţi regăsi serate camerale, recitaluri din zona muzicii contemporane, concerte aniversare, o conferinţă despre Dinu Lipatti şi un curs de măiestrie.

Ediţia cu numărul 50 a festivalului toamnei dedicat muzicii la Cluj începe cu un program special, este vorba de primul program al orchestrei clujene, interpretat sub bagheta maestrului Ciolan, la concertul inaugural din decembrie 1956:

Richard Wagner

Uvertura operei Maeştrii cântăreţi din Nürnberg

Sigismund Toduţă

Concertul nr. 1 pentru orchestră de coarde

Serghei Rahmaninov

Concertul nr. 2 pentru pian, în do minor, op. 18

Ludwig van Beethoven

Simfonia a III-a în Mi bemol major, op. 55, Eroica 

Cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit oraşul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, la începutul unei noi stagiuni de concerte, la început de an universitar pentru noii studenţi instalaţi în oraş, cât şi pentru melomanii ce aşteaptă reluarea activităţii Filarmonicii, după vacanţă. Festivalul, susţinut şi organizat de instituţia Filarmonicii timp de jumătate de secol în Cluj-Napoca, marchează în tonuri de sărbătoare fiecare început de toamnă şi demonstrează capacitateta urbei de a oferi acte culturale diverse.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.