Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ce ar fi Sibiul fără studenți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ar fi Sibiul fără studenți Share Ce ar fi Sibiul fără studenți


Peste 20.000 de studenți vin zilele acestea în oraș. O să se vadă la terasele de pe centru, în cluburi și pe la diversele evenimente. Nu sunt nici foarte mulți, dacă e să ne comparăm cu ce se întâmplă în Cluj-Napoca, spre exemplu, dar nici puțini.

Sibiul fără Universitatea ”Lucian Blaga” și fără studenți ar fi un simplu orășel prăfuit de provincie. Zona Industrială Vest n-ar exista nici pe jumătate la dimensiunile la care a ajuns acum fără ca fabricile să angajeze anual sute de absolvenți, majoritatea direct de pe băncile școlii. Au nevoie de specialiști, nu doar de forță de muncă ieftină. Fără tinerii care să umple sălile de spectacole Teatrul Național ”Radu Stanca” nu ar putea ajunge anvergura de acum. Majoritatea evenimentelor de peste an se adresează tinerilor care trăiesc aici, nu turiștilor. În 90 la sută din cazuri tinerii umplu Piața Mare.

Orașul nu ar atrage oameni din toată țara și nu ar fi putut crește fără studenții care rămân aici după ce termină studiile. Și poate cel mai important, Sibiul nu ar fi avut viață, dinamism și o mentalitate deschisă la nou.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.