Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Be cool. Play sports, un proiect pentru implicarea copiilor în activități sportive

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Be cool. Play sports, un proiect pentru implicarea copiilor în activități sportive Share Be cool. Play sports, un proiect pentru implicarea copiilor în activități sportive


„Be cool. Play sports” este un proiect nou adresat copiilor din școli și licee și are ca obiect  promovarea sportului pentru toți prin atragerea copiilor și tinerilor către sport, dar și prin crearea unui format competitiv și creșterea interesului pentru activități sportive în rândul copiilor și tinerilor.

Proiectul are loc în perioada 7-9 octombrie, iar baza sportivă Pamira este locul în care vor avea loc toate activitățile sportive. Printre cele mai importante obiective ale acestui proiect se află implicarea copiilor din școli și tinerilor din licee în competiții sportive de minifotbal și tenis, într-un cadru foarte bine organizat. Promovarea directă în cadrul școlilor și liceelor, dar și la nivel local a competițiilor de mini-fotbal și tenis, atragerea și implicarea profesorilor de sport din școli și licee spre astfel de activități organizate, oferirea unui cadru organizat copiilor și tinerilor, în complexe sportive care permit accesul a sute de persoane, precum și atragerea la astfel de evenimente a părinților și susținatorilor apropiați ai copiilor dar și a publicului larg și a sponsorilor către sportul de masă în rândul tinerilor.

Organizatorii acestui proiect sunt de părere că sportul românesc are nevoie de o relansare generală ținând cont de statisticile îngrijorătoare cu privire la nivelul sănătății copiilor și tinerilor, iar una din cauzele principale este absența mișcării și a exercițiului fizic. „Deși Comitetul Olimpic și sportiv român a inițiat anul trecut o campanie numită Olimpiada gimnaziilor la nivel național, considerăm că astfel de inițiative pot fi mult mai bine și eficient implementate prin implicarea locală și privată. Sibiul poate să fie primul exemplu în acest sens, iar noi ca organizatori, vizăm realizarea în anii viitori a unor astfel de acțiuni și prin adaugarea altor sporturi sau chiar jocuri și ștafete.  Oferim platforma pentru atragerea copiilor către sport, către toate disciplinele sportive, iar implementarea lor va fi pas cu pas pentru a putea oferi o organizare exemplara”.

Organizatorii insistă asupra faptului că sportul oferă o alternativă benefică pentru activități extracurriculare și tocmai de aceea au pus baza acestui proiect

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.