Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

3 restaurante „fără carne” din Iași

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 restaurante „fără carne” din Iași Share 3 restaurante „fără carne” din Iași


Din ce în ce mai mulți oameni din anturajul meu, din diferite motive, aleg stilul de viață vegetarian, vegan sau chiar raw-vegan și, cu această ocazie, mă ajută și pe mine să descopăr noi gusturi și noi feluri de a prepara alimentele.

Contrar unor opinii – nedocumentate, mi-aș permite să spun – , mâncarea nu trebuie neapărat să conțină carne, pentru a fi delicioasă. Cred că ceea ce ar trebui neapărat să conțină este iubirea pentru „bucătăreală”, alături de respectarea unor principii sănătoase de îmbinare a alimentelor.

Descoperă o lume sănătoasă la Vivid Bistraw

La vivid Bistraw vei găsi, în afară de o delicioasă mâncare vegetariană sau bazată pe fructe de mare, și o atmosferă drăguță, intimă, prietenoasă și cochetă. Pe scurt, un loc de care te vei îndrăgosti și unde îți vei dori să revii, mai ales în pauza de prânz.

La Vivid, totul este verde, aerisit și frumos luminat iar mâncarea este perfectă: sănătoasă, hrănitoare, cu multă energie bună; iar cei ce au adoptat acest stil de viață știu că energia are un rol foarte important în viețile noastre.

CUIB – locul în care te simți ca acasă

CUIB-ul este locul în care am făcut cunoștință pentru prima oară cu mâncarea fără carne, dar și locul care m-a făcut să înțeleg cât de important este să ai un stil de viață frumos și sănătos, să respecți natura și oamenii și, mai ales, că less is more.

CUIB-ul este locul în care mă simt ca acasă, unde îmi scriu cele mai multe articole, unde „mă refugiez” când dă foamea peste mine prin oraș și unde îmi stabilesc aproape toate întâlnirile.

Dacă ajungi aici, neapărat să încerci clătitele cu ciuperci la cuptor și cheescake-ul de roșcove. Neapărat!

Sante – restaurant ovo-lacto-vegetarian

Sante este primul restaurant de acest tip apărut în Iași. Aici am auzit pentru prima oară de mâncare ovo-lacto-vegetariană, atunci când prietenii mei lăudau curajul de a deschide un astfel de restaurant în zona Moldovei.

Preparată cu dragoste, atenţie, şi mare grijă, din ingrediente naturale și sănătoase, cu proprietății nutritive, mâncarea de la Sante respectă principiile dietetice și te fascinează prin rețete originale și inspirate. Și, dacă vrei să încerci ceva dulce delicios, ai și Sante Dulce Raw Vegan tot în foodcourt Palas Mall.

Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.