Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

Săli arhipline la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săli arhipline la Noaptea Albă a Filmului Românesc Share Săli arhipline la Noaptea Albă a Filmului Românesc


Mii de spectatori au umplut sălile de cinema și spațiile amenajate în parcuri și cafenele la cea de-a șaptea ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care a avut loc pe 16 septembrie.

Cinema Muzeul Țăranului a fost neîncăpător pentru sutele de bucureșteni care au vrut să vadă Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, proiectat în prezența actorilor Bogdan Dumitrache și Alina Ciontea. Sala a fost plină și la filmul Ilegitim (r. Adrian Sitaru), la miezul nopții, la proiecția introdusă de actorii Alina Grigore și Robi Urs. La avanpremiera Două lozuri, comedia regizată de Paul Negoescu, s-au format cozi la Cinema Elvire Popesco, iar sesiunea de întrebări și răspunsuri cu Alexandru Papadopol, Dorian Boguță și ceilalți actori din distribuție a fost printre cele mai reușite.

Filmul-surpriză al ediției, Câini (r. Bogdan Mirică), care se lansează în cinematografe pe 23 septembrie, a fost primit cu aplauze de publicul numeros venit cu entuziasm la cea mai târzie proiecție din program.

Scurtmetrajele românești din selecția TIFF 2016 au adus zeci de iubitori de cinema la J’ai Bistrot și Deschis Gastrobar, iar Teatrul Unteatru s-a bucurat de săli pline la filmele-tribut în memoria actorilor Radu Beligan, Marin Moraru și Mircea Albulescu. Criticul de film Irina Margareta Nistor și regizorul Andrei Cohn au avut discuții prelungite cu spectatorii despre documentarul Chuck Norris vs. Communism, respectiv filmul Acasă la tata, la Centrul Cultural Casa Artelor. Au debutat în forță, cu sute de spectatori, și cele două locații în aer liber din programul Nopții Albe a Filmului Românesc, Parcul Titan și Parcul Crângași.

***

Într-o singură noapte, în 10 locații din Capitală, au fost proiectate 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurt metraj, în proiecții speciale sau în avanpremieră. Evenimentul a avut loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Centrul Cultural Casa Artelor, Parcul Titan – Parcul Artelor, Parcul Crângași, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru, Make a Point și Clubul de Educație Alternativă (Ferentari).

Spotul evenimentului: http://bit.ly/2c2PPbn
Pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba
Facebook event: http://bit.ly/2cjgrnu
Detalii: www.romfilmpromotion.ro

***

Noaptea Albă a Filmului Românesc, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Primăriei Municipiului București.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.